Gazeteci Tayfun Talipoğlu hayatını kaybetti

Gazeteci Tayfun Talipoğlu hayatını kaybetti
1990'lı yıllarda hayatımıza Bam Teli programı ile giren ve tüm yurdu karış karış gezerek Anadolu insanının sesi olan Tayfun Talipoğlu hayatını kaybetti.

55 yaşında genç yaşta aramızdan ayrılan Talipoğlu'nun ani ölümü 7'den 70'e herkesi yasa boğdu. Talipoğlu için ilk cenaze töreninin bugün sabah saatlerinde Ankara'da, Oran'daki cem evinde düzenleneceği ardından da öğlende Kocatepe Cami'nde kılınacak namazdan sonra son yolculuğuna uğurlanacağı açıklandı.

Gazeteci Tayfun Talipoğlu evinde fenalaşarak yere yığıldı. Evde bulunan bir arkadaşının haber vermesi üzerine gelen sağlık ekipleri Talipoğlu’na ilk müdahaleyi evinde yaptı. Talipoğlu, daha sonra ambulansla Katip Çelebi Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırdı. Talipoğlu, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 55 yaşında hayatını kaybetti.

OĞLU KONUŞTU: ALBÜM ÇIKARMAK İSTİYORDU

Babasının ölümüyle ilgili konuşan Tayfun Talipoğlu’nun oğlu Candaş Talipoğlu “Bu geçirdiği üçüncü kalp kriziydi. Daha önce de bu tarz rahatsızlığı olmuştu. Stent takılmıştı. Herhalde yakın aralıklarla üst üste gelince bu sefer bünyesi dayanamadı” dedi. Talipoğlu “Yol hikaye kitabını yeni çıkarmıştı, çok istiyordu. Bu hafta içinde ya da hafta sonu için albüm çıkarmak istiyordu. Kendisinin görmesi kısmet olmadı” diye konuştu.

“1 SAATTEN FAZLA KALP MASAJI YAPILDI”

Gazeteci Tayfun Talipoğlu’nun ölümüyle ilgili bilgi veren İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur, “İlk çağrı saat 01.07’de 112 birimimize ulaştı, ekiplerimiz 7 dakika sonra söz konusu adrese ulaştı. Ekiplerimizin yaptığı ilk kontrolde sayın Talipoğlu’nun ‘eks’ olduğu belirleniyor ve vakit kaybetmeden görevli arkadaşlarımız evde kalp masajına başlıyor. Yaklaşık 1 saat boyunca evde kalp masajı yapılıyor, daha sonra sayın Talipoğlu, kalp masajına ara verilmeden ambulansla hastaneye kaldırılıyor. Bu süreçte vücut maalesef cevap vermiyor. Sayın Talipoğlu başarılı bir gazeteciydi ölümü bizleri çok üzdü. Ailesi ve arkadaşlarına sabır diliyorum” dedi.

DAHA ÖNCE STENT TAKILMIŞTI

Tayfun Talipoğlu, 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde CHP’nin Aydın’da yaptığı ön seçimde 4’üncü sırada yer aldı. Genel Merkez tarafından, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın birinci sıradan kontenjan adayı olarak gösterilmesiyle milletvekilliği aday listesinde 5’inci sırada yer bulabildi. Talipoğlu, partisi kentten 4 milletvekili çıkarınca Meclis’e gidemedi. Ardından 1 Kasım 2015 tarihindeki genel seçimlerde de aynı sıradan aday olan ve parti örgütleriyle birlikte yoğun seçim çalışması yürüten Tayfun Talipoğlu, o dönemde kendini iyi hissetmeyince Aydın Devlet Hastanesi’ne gitti. Yapılan kontrollerde kalp krizi geçirdiği belirlenen Talipoğlu’na anjiyo yapılmasına karar verildi. 6 Ekim 2015 tarihinde anjiyo olan Talipoğlu’na stent takıldı. Talipoğlu, 2013 yılında da anjiyo olmuştu.

CENAZE TÖRENİ ANKARA’DA

Tayfun Talipoğlu’nun cenazesi, otopsinin ardından oğlu Candaş Talipoğlu tarafından teslim alındı. Cenaze alındığı sırada, Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger’in de aralarnda bulunduğu CHP’li bazı yöneticiler de İzmir Adli Tıp Kurumu’na geldi. Tayfun Talipoğlu için ilk cenaze töreninin bugün (çarşamba) sabah saatlerinde Ankara’da, Oran’daki cem evinde olacağı, ardından da öğlende Kocatepe Cami’nde kılınacak namazdan sonra son yolculuğuna uğurlanacağı belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber