GALERİCİLER KOOPERATİFİ KURULDU

GALERİCİLER KOOPERATİFİ KURULDU
2. El Oto Alım Satımlarında fiyatlar zirve yaparken devletin aldığı kararlarla değişen kanunları nedeni ile sıkıntıya giren Oto Galericileri yerleşim yeri için kolları sıvarken ilk adım Çarşamba'ya Galericiler Kooperatifi kurularak atıldı.

‘BAŞKAN DOĞAN İLK ADIMI ATTI’

Son günlerde Çarşamba'nın gündeminde olan ikinci el araçların alım satımı, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan önderliğinde, galericilerin kendi aralarında seçtiği temsilciler ve galerici üyesi bulunan oda başkanları ile Ticaret ve Sanayi odasında gerçekleştirilen toplantı sonrasında alınan karar ile ilçeye Galericiler Kooperatifi kuruldu.

‘YENİ KOOPERATİF BAŞKAN VE YÖNETİMNİ BELİRLENDİ’
Yeni kurulan Galericiler Kooperatif yönetimi şu isimlerden oluştu: Galericiler Kooperatif Başkanı Hasat Motorlu Araçlar Ltd. Şti. Sahibi Galip Aslan, Öz Yılmaz Otomotiv Ltd. Şti. Sahibi Ahmet Yılmaz, Zekai Korkmaz Otomotiv Ltd. Şti. Sahibi Süleyman Korkmaz, Hizmet Otomotiv Kadir Yanak, Sağlam Oto Ercan Sağlam, Uzunoğlu Oto Mustafa Uzunoğlu ve Lider Auto Erol Dağ'ın da katılımıyla 7 kişilik yönetim ile Galericiler Kooperatifi kurulmasına karar verildi.

OTO ALIM SATIMI DÜZENE GİRMESİ İÇİN ÇALIŞIYORLAR’
Bilindiği üzere Hükümetin 1 Eylül 2020 itibari ile bina altlarında galericilik yapılamayacağını ve kurs belgeleri ile yetki belgeleri olmayanların araç alım satımı yapamayacakları belirtilmiş bu konuda ÇTSO ve Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala ilçede ki galericilerin isteği ile çalışmalara başlamışlardı. Çalışmalarda Şoförler Odası Başkanı Musa Bala ile Dernek Başkanı Ercan Sağlam Belediye Başkanı ve ÇTSO Başkanı Ahmet Yılmaz ile birlikte Belediye Başkanı ile görüşerek çözüm için çalışma başlatılmıştı. Çalışmaların Kooperatif kurulma aşamasına getirilmesi galericiler arasında sevinçle karşılanırken galeriler için bina arazisinin ilçe merkezine yakın alanda kurulması için çalışma ve projelerin sürdürüldüğü öğrenildi.

HABER- FOTRO: Büşra KOCATAŞ – Nurhan  GÜZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber