AŞK, ÇARŞAMBA/AYVACIK YOLU GİBİ HİÇ BİTMEMELİ

AŞK, ÇARŞAMBA/AYVACIK YOLU GİBİ HİÇ BİTMEMELİ
Samsun’un yılan hikayesine dönen yolu Çarşamba-Ayvacık Karayolu’nda çalışmaların bir türlü nihayet bulmaması, iki ilçenin halkının yol sorununun yine tamamlanmayacağı ve ölümlü kazaların yaşanmaya devam edeceği şeklinde yorumlanmasına sebep oluyor.

Yıllardır, Çarşamba – Ayvacık ve Ayvacık- Taşova karayolu yapımının tamamlanamaması sıkıntı ve tepkilee neden olurken özellikle Çarşamba- Ayvacık Karayolu üzerinde sık sık kazaların meydana gelmesi nedeniyle vatandaşlar, sorunun çözülmesi için yetkililerin kalıcı ve karayolu çalışmasının nihayete erdirilmesi için harekete geçirilmesini istiyorlar. Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün yol güzergâhında yıllardır somut bir çalışmayı sunamadığını dile getiren Çarşamba ve Ayvacık halkı, kazalarda can kayıpları verilmesinin önüne geçilmesini istiyor.

İHALEYİ ALAN FİRMALAR KAÇTI

Özellikle Çarşamba –Ayvacık karayolu üzerinde 30 km’lik güvenliksiz ve bozuk satıhlı yolun yapımı için birçok firma yapım ihalesini almış, ihale sonrası firmalar işi bırakmıştı. Yinelenen duruma vatandaşlarda tepki göstererek, Karayolları Müdürlüğü ekiplerinden bölgede yaşanan konuya eğilmelerini ve yıllardır yapılamayan yolun oluşturduğu mağduriyetin son bulmasını istemişlerdi. Hiçbir siyasinin de bu yolla alakalı çalışma ve girişimde bulunmamaları da ayrıca tepkilere neden olmaya devam ediyor. Ayvacık Belediye Başkanına karayolunun yapımı için çalışmaların üzerine gitmediği içinde ayrıca tepkiler her geçen gün artıyor.

PROJELER AÇIKLANDI AMA!

Bitmeyen yol üzerinde 240 milyon TL’lik yatırımla 30 km’lik yolun çalışmalarına 13 Eylül 2017 tarihinde başlandığını açıklayan Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü, 2020 yılı içerisinde 5 km’lik kesimin tek yol sathi kaplama seviyesinde tamamlanacağının bilgisini geçtiğimiz günlerde vermişti. Açıklamalar sonrasında 20 yıla yakındır bölge halkının çilesi haline gelen Ayvacık-Çarşamba Karayolu’nda halen sonuca varılamaması büyük tepkilere neden oluyor. Bölge halkı, “Bu yol ne zaman bitecek. Bu yolda daha kaç can gidecek. Yetkililerin yolu bitirmesini istiyoruz. Açıklamalar yapılıyor. Köprülerin, tünellerin yapılacağı söyleniyor. Yıllardır çile ve tedirginlik içinde gittiğimiz yolun artık bitmesini istiyoruz.” yorumlarında bulunuyorlar.

KARAYOLLARI’NDAN AÇIKLAMA GELMİŞTİ!

Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü, ekim ayı içerisinde Ayvacık-Çarşamba Karayolu üzerinde yapılan çalışmalara ilişkin verdikleri bilgilerde, “240 milyon TL’lik Çarşamba-Ayvacık-Taşova İl Yolu'nun toplam 30,45 km uzunluğunda (1A+BY)-BSK standardında olan yolda, yapım çalışmalarına 13 Eylül 2017 tarihinde başlandı. Proje bünyesinde toplam uzunluğu 223,9 m olan 4 adet tek 2 adet çift köprü, 350 m uzunluğunda tek tüp tünel bulunuyor. 2019 yılsonu itibariyle muhtelif kesimlerde toprak işleri ve sanat yapıları imalatlarında çalışılmış olup henüz bitirilen bir kesim bulunmuyor. 2020 yılı içerisinde 5 km’lik kesimin TY-SK seviyesinde tamamlanarak trafiğe açılması hedefleniyor.” İfadelerine yer vermişlerdi.

EYNEL KÖPRÜSÜ DE YILLARCA BİTİRİLEMEMİŞTİ
Ayvacıklıların yıllardır yapılacağı söylenip yapılmayan Eynel Köprüsünden sonra bu defa “Aşk öyle olmalı ki Ayvacık- Çarşamba, Taşova karayolu gibi olmalı, hiç bitmemeli” şeklinde yorumlanırken tepkilerinde artarak devam etmesine neden oluyor. Hatta bazı yabancı araç sürücüleri navigasyonda bile Taşova- Ayvacık- Çarşamba Karayolunun var olduğunu ve bazen bu yola girdiklerini ama ortada yol olmadığını beyan ederek harita üzerinde bitirilmiş yolun gerçekte Karayolları Müdürlüğünün beceriksizliği veya vurdumduymazlıklar nedeni ile tamamlanmadığı şeklinde iddialar yapılıyor. Karayolu çalışmalarının olumsuzluklarından kaynaklı tepkilerinde ilk noktası haline gelmesi dikkatlerden kaçmadığı iddiaları ile çalışmanın tamamlanmasının beklendiği belirtiliyor.

HABER-FOTO: Nurhan GÜZEL - Büşra KOCATAŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber