‘Fiyatlar artıyor, öğrenci azalmıyor’

‘Fiyatlar artıyor, öğrenci azalmıyor’
Karadeniz Sürücü Kursları Federasyonu Genel Sekreteri Zekai Genç, Sürücü ehliyet fiyatlarının önümüzde ki sene için fiyatların 20 bin TL olmasını beklediklerini söyledi.

Karadeniz Sürücü Kursları Federasyonu Genel Sekreteri Zekai Genç, Ehliyet fiyatlarının 20 bin olabileceğini belirtirken, bu yılın aralık ayına kadar zam gelmeyeceğini ama 11 Aralık’tan sonra zam gelebileceğini söyledi.

“Şuanda ehliyet toplamda 12 bin 900 TL’ye mal oluyor”

Ehliyet fiyatlarının şuan ki fiyatından bahseden Karadeniz Sürücü Kursları Federasyonu Genel Sekreteri Zekai Genç “Şuanda ehliyet fiyatları Ekim ayı için 9 bin TL bunun haricinde 240 TL elektronik sınav harcı 400 TL’de direksiyon sınav harcı en sonun da ehliyetinizi almak için 3 bin 260 TL civarında bir vergi ödemesi ile 12 bin 900 TL mal oluyor diyebilirim. Gecen yıla artan fiyatlardan sonra öğrencilerde kısmi azalmalar olsa da ehliyet mecburiyetinden dolayı insanlar bir zaman sonra bu ücretleri kabullenip ehliyet almaya tekrar geldiler. Bu yıl içinde aralığa kadar herhangi bir artış olmayacaktır 11 aralık itibari ile yeni yılın fiyatları geçerli olacak.Kasım ayı içerisinde valilik tarafından belirlenecek olan taban fiyat komisyonu toplanacak ve oradan çıkacak karar ile yeni fiyatlar belli olacak.” Diye ifade etti.

“Önümüzde ki yıl 20 Bin TL”

Önümüzde ki yıl 20 bin TL’ye fiyatların çıkabileceğinin altını çizen Genel Sekreter Zekai Genç “Bu senenin net fiyatları 12 bin 900 TL olarak söylemiştik ama kısmi olarak farklı bölgelerde Samsun içerisinde 10-11 ve 12 bin kurs ücretleri duymak mümkün buda hali ile 15 bin rakamını bulacağını gösteriyor. Bu yılın öngörüsünü yaparken 10 bin TL civarında olabileceğini söylemiştik. Önümüzde ki yıl 20 bin TL olması hatta bunun üzerinde çıkması şu piyasaya göre gayet normal diyebilirim şunu da söyleyeyim isteyerek bir beklenti olmasa da hayat şartları bunu gerektiriyor diyebilirim. Şuanda tabi akaryakıt fiyatları bize de yansıyor ve fiyatlara zam gelmesini sağlıyor ama sadece akaryakıt fiyatları bizi etkilemiyor asgari ücrete gelen zamlar, vergiler bunlarda etkiliyor tabi ki fiyatları diyebilirim.” Şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber