Fındık Hasadı pazarı etkiler mi?

Fındık Hasadı pazarı etkiler mi?
Çarşamba Kapalı Pazar yerinde, Pazar esnafı fındık sezonundan ve hava sıcaklıklarının fazla olmasından dolayı satışların riskli olduğunu aktardı.

findik-hasadi-etkiler-mi-1.jpg
Çarşamba ilçesinde her hafta Pazar tezgahı açan Pazar esnafı bu sefer de başlayan fındık sezonundan kaynaklı dertli. Hava sıcaklıklarının fazla olmasından dolayı evde durmayı tercih ederek pazar alışverişi yapmayan müşteriler pazar esnafını dertlendirdi.

Sıcaklıklardan ve yavaş yavaş başlayan fındık sezonundan kaynaklı işlerin durgunlaştığını dile getiren Pazar esnafı; “Havalar sıcak olduğu için insanlar evinden çıkıp pazara gelmiyor. Zaten fındık hasadı yavaş yavaş başladı. Haftaya işimiz çok riskli. Ya çok kalabalık olacak ya da boş olacak. Eğer vatandaşlar alışverişi yapıp fındığa giderse işlerimiz iyi olur. Fakat herkes köyüne giderse işler kötü. Pazarda durgunluk oldukça fiyatları aşağı çekmek zorunda kalıyoruz. Geçen haftaya nazaran fiyatlarımız hemen hemen aynı ama müşteri yine de memnun kalmıyor fiyatlardan.” İfadelerini kullandı.findik-hasadi-etkiler-mi-7.jpg
Pazar alışverişi yapan müşteri ise fiyatların çok fazla olduğunu dile getirirken, “Fiyatları ucuz olur diye bekledik ama olmadı. Düşmedi fiyatlar. Yerinde sayıyor. Çok kısıtlı alışveriş yapıyoruz. Yaklaşan fındık hasat zamanımız var. Uzun bir süre yetecek kadar alışverişimizi yapıp köylerimize gideceğiz ama bu fiyatlardan dolayı mümkün olmuyor. Allah sonumuzu hayır etsin.” Şeklinde konuştu.
findik-hasadi-etkiler-mi-4.jpg
Ayrıca pazardaki sebze ve meyvelerin fiyatları ise şu şekilde; Salatalık 15 TL, kavun 15 TL, domates 10 TL, karpuz 10 TL, patlıcan 10 TL, biber 20 TL, patates 15 TL, erik 20 TL, üzüm 25 TL, şeftali 25 TL.

HABER: ÜNAL DALDAL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber