FİDANLAR YERİNİ BULDU

FİDANLAR YERİNİ BULDU
11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında, Çarşamba ilçesinde Kredi Yurtlar Kurumunda (KYK) kalan öğrenciler tarafından "Geleceğe Nefes" oluyoruz temalı 2023 adet fidan dikimi etkinliği gerçekleştirildi

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Samsun'un Çarşamba ilçesinde, KYK yurdunda kalan öğrenciler tarafından "Geleceğe Nefes" oluyoruz temalı 2023 adet fidan dikimi etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliği Çarşamba Kaymakamlığı, Çarşamba Belediye Başkanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortak düzenledi.

“DİKTİĞİMİZ FİDANLAR NEFES VERECEK”
Çarşamba ilçesinin 5 ayrı alanda 2023 adet fidan dikileceğini söyleyen Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Bugün Çarşamba ilçemizin 5 ayrı alanda 2023 adet fidanı sizlerin de eşliği ile toprak ile buluşturmuş olacağız. Hayata inşallah başlatmış olacağız. O şekilde Çarşambamızın geleceğine diktiğimiz fidanlar nefes verecek.” Diye konuştu.

4.jpg

“148 BİN METREKARE YEŞİL ALAN”
Orman Park Projesi olarak 50 bin metrekarelik alanı da hayata geçirdiklerine değinen Belediye Başkanı Halit Doğan, “Hizmet sınırlarımız içerisinde bu dönem içerisinde 148 bin metrekare yeni yeşil alan oluşturduk. 4 yılda yine Hürriyet İstiklal mevkiindeki 50 bin metrekarelik alanı da Orman Park Projesi olarak hayata geçirdik. 2000 metre uzunluğunda yürüyüş yolu ve bisiklet yolu Çarşambamıza kazandırdık. 9 adet çim sahayı kazandırdık. Yine 4 yıl içerisinde 26 bin fidan, bugün de 2023 fidan dikiyoruz. Bununla beraber, 28 bin 300 fidanı inşallah toprakla buluşturmuş oluyoruz. 235 bin mevsimlik fidan, 6800 adet çalı grubu, 1000 adet de meyve ağacını bu dönem içerisinde Çarşamba'ya kazandırarak, geleceğe nefes olarak oluşturduk” diye söyledi.

1.jpg

“ÇARŞAMBAMIZA HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM”
Türkiye’nin her tarafında, 2023 farklı bölgede bugün itibari ile ağaç dikiminin olduğuna da değinen Başkan Halit Doğan, “Bugün de burada, okullar bölgesinde millet bahçemize giden bu güzergah üzerinde inşallah bir ağaçlandırma bölgesini hayata geçireceğiz. Bundan sonra da “Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş” anısına yine bir orman alanı oluşturacağız. Onu da bundan sonra gidip açacağız. Çarşambamıza hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye’mizin her tarafında bugün, 2023 farklı alanda ağaç dikimi var. Bundan emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Kıymetli öğrencilerimize de şunu tavsiye ediyorum: Herkes diktiği fidanı da sahiplensin, gelsin baksın, sulasın, bakımını yapsın” dedi.

3.jpg

“TÜRKİYE İÇİNDE ÖNEMLİ BİR GÜN”
Türkiye içinde önemli bir gün olduğunu söyleyen Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, “11 Kasım, önemli bir gün benim içinde, Türkiye içinde önemli bir gün. Sayın Cumhurbaşkanımız himayelerinde gerçekleştirilen, her yılın 11. ayının 11'inde yapılan bu ağaçlandırma gerçekten önemli. Peygamber Efendimizin şöyle bir hadisi vardır: "Yarın kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı toprakla buluşturun." gerçekten tabiatın dengesi için, dünyanın güzelliği için güzel bir tavsiye önerisi olarak düşünüyorum.” diye konuştu.

Etkinlik, sonunda Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım’ın Doğum günü kutlanırken, vatandaşlara yiyecek ve içecek ikramı ile sonlandı. Etkinliğe Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, AK Parti İlçe Başkanı Taner Özden, İYİ Parti İlçe Başkanı Turhan Yazıcı, İlçe Müftüsü Cemal Uzun, Çarşamba Ticaret Odası Başkanı Ayhan Sonkaya katılım sağladı.

HABER: Ünal Daldal

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber