Fakülte de Sorun var, çözüm aranıyor

Fakülte de Sorun var, çözüm aranıyor
(OMÜ) Çarşamba Mustafa Güneşdoğdu Yerleşkesi Ali Fuat Başgil Hukuk ve İletişim Fakültesi Öğrencilerinin Ulaşım sorunları başta olmak üzere yemek, ısınma gibi sorunları Fakülte içinde yaptıkları protestolar sonrasında ortalık karıştı

2010-2011 Eğitim Öğretim döneminde Çarşamba'da eğitime kazandırılan OMÜ) Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çarşamba Mustafa Güneşdoğdu Yerleşkesi Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi ve ardından 2013-2014 eğitim öğretim döneminde ikinci Fakülte olarak eğitime kazandırılan İletişim Fakültelerinde dertler bitmiyor. Hukuk Fakültesi öğrencileri Çarşamba'da eğitime başladıktan sonra yine eylem yapmış ve konu Haber Expres Gazetesinde gündeme getirilmişti. Gazetemizde yayınlanan haberimiz sonrasında Hukuk Fakülte kampüs binası içine bir suni çim saha ile birlikte Basketbol sahası yapılarak öğrencilerin sosyal etkinlikleri için bir nebze çözüm yoluna gidilmiş ancak diğer sorunları ise yüz üstü bırakılmıştı.

 

Bu yıl İletişim Fakültesi öğrencileri yeniden Fakülte kampusu içinde ısınma problemleri yaşadıklarını, yemekhanenin hala atıl sistemle çalıştırıldığının yanı sıra en büyük problemlerinin Ulaşım problemi olduğunu protesto yaparak Dekan ve Rektörlüğe bildirdikleri öğrenildi. Yaşadıkları sıkıntıları yetkili makamlara ilettiklerini ancak iki yıldan bu yana çözüm bulunmadığı gibi kendilerini kaderlerine terk ettiklerini iddia ettiler. Fakülte öğrencileri sorunlarının çözüme kavuşturulmaması nedeni ile geçtiğimiz günlerde yaptıkları protesto eylemi sonrasında önce Gazetemiz Yazı işleri Müdürü Erol Şeker, sorun ve sıkıntıların çözümü noktasında yanlış yol izlenildiği ve çözümün eylem değil tamamen resmi yollardan aranıp aranmamasına çevrildiğini araştırdı.   

 

Protesto eylemi haberleri ve akabinde Haber Expres Gazetesi Yazı İşleri müdürü Erol Şeker, Çarşamba OMÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurdan Öncel Taşkın'la konu ve protestolar hakkında görüşerek bilgi aldı. OMÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurdan Öncel Taşkın gazetemize yaptığı açıklamasında, "Bu haberler kasıtlı ve bilinçli olarak yıpratmaya yönelik haberlerdir. Öncelikle bu haberlerin büyük bölümü yanlış bilgilerle dolu. Bu haberler yapılmadan önce kesin ve doğru bilgilerin alınması daha etik olacaktı" diyerek şöyle devam etti.

 

Bizler de sürekli duyuyoruz. Öğrencilerin çoğunluğu biz burayı kendimiz bilerek seçmedik diyorlarmış. Bu büyük bir yanlış bilgi ve söylemlerdir. Hem İletişim Fakültesinde okuyacaksınız, hem düşük puanlarla buraya gireceksiniz hem de burayı bilmiyorduk diyeceksiniz bunlar dürüst şeyler değil. ÖSYM kitapçığına baktığınız da bile tercihlerde Ali Fuat Başgil veya Çarşamba İletişim Fakültesi yazdığını görürsünüz. Önce bu konuya açıklık getirmeliyim. Kaldı ki öğrenciler eylem yaptı demişsiniz evet bir olay var. Ama İletişim ve Hukuk Fakültesini ısıtan kazan dairemiz bir kullanılıyor ve kazanlardan birisinde arıza oldu. Bu nedenle bir hafta ısınma problemi yaşadık. Bizde o soğukta kaldık. Ama arıza giderildi ve şimdi sıcak sınıflarda eğitim yapılıyor. Isınma probleminin büyütülmesini anlamıyorum. Kaldı ki Doğalgaz geleceği için Rektörlüğümüz Çarşamba Belediyesi ile görüşüyor ve yatırımı o noktaya yapmaya uğraşıyor" dedi.

 

Bir diğer problemlerden yemekhane problemimiz adına bu güne kadar bir öğrencimizden şikayet dilekçesi gelmedi. Ama eylem sonrasında Aşçımızı da yemekhanede yemeğin başına getirdik. Bu yemekhane sorunu varmış gibi göstermek yanlıştır. Ancak evet Ulaşım sorunu çok fazla boyutta bulunuyor. Hukuk Fakültesi Öğrencileri için 4 yıllık bir servis yani ring servisi konulmuş ama bu yıl kaldırılmış. Öğrenciler Samsun' a evlerine gitmek istediklerinde veya OMÜ ana Kampusa gitmek istediklerinde Çarşamba Özel Halk Otobüslerinde aşırı şekilde sıkıntı ve sorunlar yaşıyor. Konu hakkında yıl başında şikayetler geldi ve bizler de konuyu Rektör yardımcımızla görüştük ve dilekçelerle şikayetlerin iletilmesini istedi. Çocuklardan dilekçeleri istedik ancak vaktinde getiremediler. Sonrasında İletişim ve Hukuk Fakültesinden toplanan imzalı dilekçeler bize ulaştı bizlerde Rektör Yardımcılığımıza gönderdik. Yaptığımız görüşmeler sonrasında dilekçeler ve şikayetlerin Büyükşehir Belediyesine gönderildiği ve cevabının beklendiği belirtildi. Bizler de Öğretim görevlileri olarak bu ulaşım sorununda sıkıntı yaşıyoruz" şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

Konuyu bir de Öğrenciler tarafından dinledik. Bizim çektiğimiz sıkıntıların giderilmesi adına sesimizi duyurabilme adına eğlence tipinde eylem yaptık. Eylem yani sesimizi duyurma yolu kanunlarla bize verilmiş bir hak. Aylardır hatta 2 yıldan bu yana bu sorunları sürekli dile getirmemize rağmen ne Dekanlıktan ne Rektörlükten ne de diğer yetkili makamlardan hiç bir olumlu cevap alamadık. Çareyi eylem yaparak sesimizi duyurmak için yaptık. Bizim yemekhanede sorunumuz dijital çağda hala fiş keserek yemek yedirmeleridir. Biz dijital yemek fişleri istiyoruz. Isınma konusunda ise doğalgaz gelecek diye biz üşümek zorunda değiliz. Soğukta kim kalmak ister" diyerek asıl problemlerinin ulaşım ve sosyal etkinlikler ile ana kampus yetkililerinin kendilerini Çarşamba'da unuttuklarını dile getirdiler.

 

Hukuk ve iletişim Fakültesini buraya getirdiler tamam ama bizim ana kampusun çoğu nimetlerinden yararlanamıyoruz. Hadi kendi imkanlarımızla gidip gelmek istesek maddi külfeti çok büyük. Bu yetmiyormuş gibi OMÜ kampusa gidip gelmek için kaç araç değiştiriyoruz. Yolda araç bulmak çok daha büyük sorun. Biz OMÜ Rektörlükten bizlere otobüs yani servis vermelerini istedik. Ana kampusta konferanslar, etkinlikler var hiç birisinden yararlanamıyoruz. Bizi Rektörlük davet etme, getirip götürme zahmetine bile girmiyor. Burada bizi kaderimizle baş başa bıraktılar. Çarşamba Belediye Başkanı her şeyimizle ilgileniyor diyorlar ama bir otobüs servis, ring olayını yıllardır çözemediler. Çözmek istemiyorlar. Çünkü bizim burada kalmamızı istiyorlar. Bizi mağdur ediyorlar. Hangi çağda yaşıyoruz. Kim nereye gitmek isterse gider. Bizim tepkimiz bunlara Çarşamba'dan fakültelerin gitmesi adına oyun oynuyorlar diyerek itham ediyorlar. Bunlar yanlış ve bizlerin geleceğini şimdiden karartıyorlar. Kimse bizim geleceğimizle oynamasın. Haklılığımızı ispatlayana kadar ve haklarımızı alana kadar eylemlerimize devam edeceğiz" şeklinde tepkilerini sert bir ifade ile dile getirdiler.

 Şimdi gözler kim doğruyu konuşuyor noktasına çevrildi. Öğretim görevlileri de ulaşımdan sıkıntılı olduğunu ama alenen söylemedikleri iddia edilirken, asıl problemin Rektörlük ve Siyaset nedeni ile yaşandığına işaret edilmesiyle birlikte olayların daha büyümemesi adına sorunların çözüme bir an önce kavuşturulmasının beklendiği dile getiriliyor. 

HABER- FOTO: Nuri ŞEKER

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber