ESNAFI RAHATLATAN DÜZENLEME!

ESNAFI RAHATLATAN DÜZENLEME!
Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala, şoför esnaflarının SGK cezaları ilgili mağduriyetine ilişkin yoğun uğraşlarının sonucunda ilgili düzenlemenin yapıldığının müjdesini verdi.

Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala, yaptığı açıklamada;“Pandemi döneminde ulaştırma sektörü ciddi sıkıntılar ve mağduriyetler içerisinde olmuştur.Bu süreçte ulaştırma sektörü disiplinli bir şekilde ticari bir faaliyette bulunamamıştır.Dolayısıyla bu süreçte ticari araçların, ticari faaliyetleri dışında kullanımı artmıştır.  Yakın akrabalar, arkadaşlar vb. durumlarda,  hususi kullanıma veya emanet olarak verilmiştir.Ancak, bu araçların emanet kullanımı esnasında trafik denetimlerinde , aracı kullanan kişiye uygulanan trafik cezaları neticesinde , Sosyal Güvenlik Kurumu’nca sigortalık tesisi yönünde işlemler yapılmıştır. Bu süreçte ticari araç sahiplerinin, gerekse aracı emanet kullanan kişilerin bu sorunların çözümü için  odamıza yaptıkları yoğun talepleri üzerine, oda olarak ilgili   kurumlar ile  sorunun çözümü için bir takım görüşmeler yapılmıştır. Ayrıca bu durum odamızca AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan’a aksettirilmiş, kendisinden sorunun çözülmesi için yardım talep edilmiştir. Sürecin devamı ile ilgili, Samsun Esnaf Odaları Birliği Başkanı Hacı Eyüp Güler, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan ve AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Taner Özden’de odamız ile birlikte konunun takipçisi olmuşlardır.” dedi.

Düzenleme yapıldı
Başkan Bala, “Uzun çabalarımız neticesinde bu sorun ile ilgili mevzuat düzenlemesi gerçekleşmiş olup  sorun ve mağduriyetler büyük ölçüde giderilmiştir.Tüm bu düzenlemeler Pandemi sürecindeki mağduriyetleri gidermek için anlam ifade etmektedir. Tüm ulaştırma esnafımızın araçlarını bir ticari işletme olarak görmeleri , asla sigortasız şoför çalıştırmamaları gerekmektedir.Bu süreçte sorunun çözülmesi, mağduriyetlerin giderilmesinde katkı sağlayan tüm herkese şükranlarıma sunuyorum.” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber