Aydemir'den ‘Fiyat’ Teşekkürü

Aydemir'den ‘Fiyat’ Teşekkürü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fındık fiyatını açıklaması üzerine 27 TL'den satılacağı, çiftçinin yüzünü güldürdüğünü belirten Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, önemli açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün fındık kilogram alım fiyatının 27 TL olarak açıklaması sonrası Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, açıklanan fiyatın üreticiyi memnun edeceğini aktardı. Önemli açıklamalarda bulunan Başkan Aydemir, açıklamasında afetlerin yaşandığı bölgelerde hayatını kaybeden ve yaralanan vatandaşlara acil şifalar diledi.

Günlerce süren orman yangınları ve Batı Karadeniz Bölgesi'nde meydana gelen sel felaketi hakkında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet ve yakınlarına baş sağlığı dileyen Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir,  “Selden dolayı Kastamonu'da hayatını kaybeden 6 vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına sabır diliyorum. Aynı zamanda selden zarar gören Kastamonu, Bartın, Sinop'un il ve ilçelerinde zarar gören tüm vatandaş ve çiftçilerimize geçmiş olsun diliyorum. En kısa zamanda devletimiz kendilerine yardımcı olacaklardır. Ayrıca Ege Bölgesi'nde çıkan orman yangınlarında hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yangının büyük bir bölümü söndürülmüş vaziyette. İnşallah en kısa zamanda hepsi söner ve normal hayata dönülür." dedi.

'Beklediğimiz noktada olmasa da yine de fiyatlar sevindirici'
Önceki akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı fındık fiyatıyla ilgili değerlendirmede bulunan Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, "Cumhurbaşkanımız sağolsun 3 - 4 yıldır, hasat başlamadan fındık fiyatlarını açıklaması biz çiftçileri mutlu ediyor. Tabi fiyat, bizim beklediğimiz noktada olmasa bile, yine de fiyatlar sevindirici. Bizim beklentimiz 30 liraydı ama 27 TL ile Giresun fındığı ve 1 lira ile randıman desteği verdiği için yaklaşık 28 - 29 TL'yi bulur. Ben burada sayın Cumhurbaşkanımıza, Bekir Pakdemirli bakanımıza ve genel başkanımız Şemsi Bayraktar'a teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

'En az yüzde 10 gibi gözüküyor'
Karadeniz Bölgesi'nde meydana gelen sel felaketi nedeniyle, çiftçilerin endişe ettiği fındık kaybının ne kadar olduğu hakkında bilgilendirmelerde bulunan Başkan Muammer Aydemir, " Zaten biz daha önceki fındık rekoltemizde söylemiştik. 600 - 650 bin ton civarında fındık rekoltesi var diye. Bu konuda ihracatçılar birliği,820 bin ton gibi yüksek rakam göstermişti. Son zamanlarda Batı Karadeniz Bölgesi'nde başımıza gelen sel felaketinden dolayı en az fındık kaybımız yüzde 10 gibi gözüküyor." ifadelerini kullandı.

'Batıya ve doğuya gittiğiniz zaman fındıkta kalite düşüyor'
Dünya üzerinde fındık yetiştiriciliği konusunda Türkiye'nin başta gelmesi üzerine bizim bölgemize ait has kalite var diyen Başkan Aydemir, "Dünyada fındığın yüzde 75'i Türkiye'de üretiliyor. Bir de Allah'ın bize bu bahşettiği bereketli topraklarda yaşıyoruz. Bu topraklar da öyle bir şey ki, birinci kalite fındık diyoruz. Batıya ve doğuya gittiğiniz zaman fındıkta kalite düşüyor. Burada sadece bizim bölgemize has kalite var. Tabi ki pazarımız daha da büyüyor. Çiftçilerimiz artık arazilerine, bahçelerine her geçen gün daha güzel bakıyor. Bizim üreticimizin bir özelliği var. Ürünü para ettiği zaman o bahçeye tertemiz bakar. Örnek olarak kivi, ovamızda sürekli yükselişte olan bir meyve. Bu sene ki fiyatlar yaklaşık 7 - 10 TL arası olacak." diye konuştu.

HABER: Yağmur AYAN - Büşra KOCATAŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber