Erken emeklilik bekleyenlere kötü haber

Erken emeklilik bekleyenlere kötü haber
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma Bakanı Faruk Çelik tarafından gündeme taşınan erken emeklilik ile ilgili olarak bakanlığının bu yönde bir çalışmasının olmadığını ve konuya sıcak bakmadığını söyledi

 

Çeşitli gezi ve temaslarda bulunmak üzere Nevşehir’e gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Nevşehir Valiliği önünde Vali Abdurrahman Savaş, AK Parti Milletvekilleri, Belediye Başkanı Hasan Ünver ve daire müdürleri tarafından karşılandı.Valilik girişinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye’de 5 milyon kişiyi ilgilendiren erken emeklilik konusunda net konuştu.Bu konuyla ilgili bakanlığının bir çalışması olmadığını kaydeden Bakan Şimşek, konuya sıcak bakıp bakmadığı şeklindeki soruya ise, “Hayır sıcak bakmıyorum” cevabını verdi.

“SİVİL ANAYASA KONUSU”

Bakan Şimşek sivil anayasa konusunda ise, Türkiye'nin yeni bir anayasayı hak ettiğini ifade ederek, “Konuyu takip ediyorsunuz. Bu ülke tabii ki daha hakikaten daha sivil, daha uluslararası normlarda anayasayı hak ediyor. Herkes kabul ediyor ama bu yöndeki çalışmalar bugüne kadar nispeten yavaş gitti. Fakat çok açık ve net olarak bu ülke tabi ki yargı  anayasasından kurtulmak zorundadır. Daha önce bir takım değişiklikler yapıldı ama esas itibarıyla bu ülke sıfırdan yeni bir anayasayı hak ediyor. Gelinen noktada bunu başarabilirsek Türkiye için bir başka eşiği aşmış oluruz. Ama olmazsa da yine Başbakanımızın daha önce ifade ettiği gibi muhtemelen meclisin güvenoyuna gelir. Şuana kadar ki süreç en azından arzulanan sonucu doğurmuş değil. Yani iki yüze yakın madde üzerinde tartışılmış bunların ancak dörtte biri üzerinde bir uzlaşma söz konusu. Dolayısıyla arzulanan noktada değil” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel