Erhan Usta’danTaziye Mesajı

Erhan Usta’danTaziye Mesajı
MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda anayasa görüşmeleri devam ederken söz alan Usta 20 Ocak 1989 tarihinde Havza yakınlarında kaza yaparak hayatını kaybeden Samsunspor’lu futbolcuları gündeme getirdi

Tüm spor camiasına başsağlığı dileyen Usta; “Samsunspor, yirmi sekiz yıl önce 20 Ocak 1989 da Malatyaspor deplasmanına giderken, Havza’da 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan feci bir kaza geçirmişti, bugün onun seneidevriyesi. Ben kazada hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum. Onların da ismini izninizle burada ifade etmek istiyorum: Kazada Teknik Direktör Nuri Asan, futbolcularımızdan Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır ve otobüs şoförü Asım Özkan olay yerinde, Zoran Tomić ise altı ay komada kaldıktan sonra Yugoslavya'da vefat etmiştir. Hepsini rahmetle anıyorum. Samsunspor camiasına tekrar taziyelerimi iletmek istiyorum. Cenab-ı Allah bizi, spor camialarımızı, spor kulüplerimizi, bütün milletimizi bu tür kazalardan korusun.” Dedi.

Bilindiği üzere trafik kazasından dolayı Samsunspor 1988-89 sezonuna devam edemedi, sezonun sonuna dek tüm maçlarda hükmen 3-0 mağlup sayıldı Ancak federasyon tarafından sağlanan özel statü ile ligde bırakıldı ve o sezon ligin "Onur Şampiyonu" ilan edildi.

Bir süre sonra Samsunspor, kırmızı ve beyaz olan renklerine kaybettiği isimlerin anısına siyah rengini de ekledi.

Bu olayın anısına 2013-14 sezonunda Samsunspor taraftarı Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nda kazada hayatını kaybeden futbolcular ve teknik adamın koreografisini Hasretinle Yandı Gönlüm şarkısı eşliğinde açmış tüm futbolseverleri duygulandırmıştı ve bu elim kazanın da unutulmayacağını göstermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Siyaset