Erdoğan: 'Yük olmaya değil yük almaya geliyoruz'

Erdoğan: Yük olmaya değil yük almaya geliyoruz
Türkiye-AB arasında vize serbestisi diyaloğu ve Geri Kabul Anlaşması’nın imza töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, "Yük olmaya değil yük almaya geliyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan, Türkiye-AB arasında vize serbestisi diyaloğu ve Geri Kabul Anlaşması’nın imza törenine katıldı. Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

"Bugün 16 Aralık 2013 Türkiye ile Avrupa birliği ilişkilerinde gerçek anlamda bir milat oluşturuyor. 3 Kasım 2002 tarihi bir milattı. Hükümetimizin işbaşına gelmesiyle yeni bir süreç başlamıştır. 2 Ekim 2005 tarihi aynı şekilde ilişkimizde bir dönüm noktası. Bugün de bir milat. Karşılıklı imzalarla Türkiye vatandaşları için artık vizesiz kapılar açılıyor. Önümüzde bir süreç daha var. Türkiye’nin hassasiyetlerin dikkate alan bir yol haritası dikkate alındı. Artık vatandaşlarımıza tam anlamıyla vizesiz Avrupa seyahati başlamış olacak. Avrupa Birliği’nde sanki vizeler kalkarsa Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Avrupa’ya akın edecekmiş gibi bir hava oluşturuluyor. 12 Eylül’ün ardından özellikle aydın ve sanatçıların 12 Eylül’ün baskılarından hukuksuzluklarından kaçmaması için böyle bir engel konuldu.

Artık bunlar bizim için tarih oldu. Türkiye kaçılan bir ülke değil dönülen ya da gelinen bir ülke oldu. 12 Eylül’de ülkesine terk etmek zorunda kalan sanatçı ve düşünürler tek tek ülkelerine dönüyorlar. Öğrencilerimiz kendi ülkelerinde kendi şehirlerinde özgürce okuyabiliyor. Artık üniversitesi olmayan şehrimiz yok. Türkiye’deki ekonomik büyümenin etkisiyle çok sayıda insan gurbete gitmeyi tercih etmiyor. Biz rekor sevide düşük işsizlik rakamlarına ulaştık. Türkiye artık işgücü veren değil alan bir ülke. THY 236 noktaya uçuyor. 10 yılda 10 milyondan fazla vatandaşımız ilk kez uçağa bindi. Türkiye’den yurtdışına gidenler baskınlardan kaçmak için değil, yatırım yapmak iş kurmak yardım için koşuşturuyor. Biz de bu süreçleri kolaylaştırmak için her seviyede yol açıcı bir politika izliyoruz. 2002 yılında 42 ülkeye vizesiz seyahat edebiliyordu. En son Rusya ile vizeleri kaldırdık. Avrupayla vizeler kalktığında hiç kimsenini bir endişesi olmasın. Ne Türkiye ne Avrupa bir sorun yaşayacak.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir