"EPDK'nın yükünü hafifleteceğiz"

EPDKnın yükünü hafifleteceğiz
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin 2023 yılına kadar yapacağı yatırımlar arasında en büyük 3 projenin enerji alanında olduğunu belirterek, "2 nükleer santral

 

ve Afşin Elbistan Havzası'na yapılacak yatırımların toplamı 55-56 milyar dolar civarında" dedi.

Enerji Uzmanları Derneği tarafından, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) 11. yıldönümü dolayısıyla ‘Türkiye Enerji Piyasaları İçin Gelecek Vizyonu’ başlıklı konferans düzenlendi. JW Marriott Otel'de gerçekleştirilen konferansa, Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, EPDK Başkanı Hasan Köktaş, AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mücahit Fındıklı ve çok sayıda kamu ve özel sektörün temsilcileri katıldı.

Konferansta açılış konuşmasını yapan EPDK Başkanı Köktaş, Türkiye enerji piyasasının önemli noktalara geldiğini belirterek, rekabetçi, çok oyunculu ve sağlıklı bir yatırım ortamının tesis edildiğini ifade etti. Doğalgaz, elektrik ve petrol piyasalarında 26 bin 400 şirketin faaliyet gösterdiğini söyleyen Köktaş, Türkiye’nin uluslar arası etkinliklere katıldığını dile getirerek, EPDK’nın artık dünya enerji düzenleme formunun başkanlığını yaptığını bildirdi. 2015 yılına kadar stratejik hedeflerinin belirlendiğini vurgulayan Köktaş, bu toplantılar sonucunda adil ve rekabetçi piyasa ortamının sağlandığını ve devamlılığının sağlanmasının öncelik olduğunu kaydetti.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Fındıklı, elektrik ve doğalgazda 11 yıldır devam eden özelleştirmenin önemine vurgu yaparak, rekabetçi yapılanmanın temellerini olan serbest tüketici limitinin ve ikili anlaşmanın piyasaya hareket getirdiğini söyledi. Enerji alanında bir zihniyet dönüşümüne girildiğini ifade eden Fındıklı, bu işten kar edilip edilmemesi ve tüketicinin memnuniyetinin öncelerde konuşulmadığını belirterek, “Bugünse birlerinin memnuniyeti bir diğerinin mağduriyetine yol açmasın istiyoruz” dedi.

Özel sektörün giderek artan payının karamsarlıkları boşa çıkardığını dile getiren Fındıklı, hedefler için bulunulan noktanın başlangıç olduğunu bildirerek, “Enerji kaynaklarımızı bugünkünden daha fazla üretime geçirmek zorunda olduğumuzu biliyoruz” şeklinde konuştu.

“2013 YILINDA ELEKTRİK DAĞITIMINDAKİ BÜTÜN BÖLGELERİ ÖZELLEŞTİRECEĞİZ”

Ekonomilerin büyümesi ve siyasi istikrar ile önemli yol katedildiğini vurgulayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, kamunun adım adım geriye çekildiğini ve özel sektörün ileriye dönük yapılanmaya çalıştığını kaydederek, özel sektörün elektrik üretimindeki payının yüzde 61’ler seviyede olduğunu vurguladı. Elektrik dağıtım hizmetlerinin özelleşmesinde, Akdeniz’in, Gediz’in ve İstanbul’un özelleştiği bir 2012 sonu görüleceğini söyleyen Yıldız, Elektrik dağıtımında 21 bölgeye ayrılan ve 13’ünün özel sektör eliyle yürütüldüğü bir dönemdeyiz. 2013 yılında inşallah tamamını özelleştirmiş olacağız” açıklamasında bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir