Emniyet Bilgilendirmeye Devam Ediyor…

Emniyet Bilgilendirmeye Devam Ediyor…
Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü Tarafından her hafta farklı konular seçilerek halkı bilgilendirilme ve bilinçlendirme çalışmaları devam ediyor

Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğünün bu hafta belirlediği konu “DOLANDIRICILIK” bu konu hakkında çalışmalarını sürdüren ekipler, insanları mobil (cep telefonu) dolandırıcılığına karşı bilinçlendiriyor.

Çarşamba İlçe Emniyet Toplum Polisi Bürosu tarafından dağıtılan broşürlerde “Cep telefonunuzdan sizi arayarak ya da mesaj göndererek  “….çekilişten…TL…Para veya başka bir hediye kazandınız” diyerek Kredi Kartı numarası, T.C kimlik numarası gibi bilgileri isteyen insanlara itibar etmeyin ve Polis ile irtibat kurarak olanları anlatın”  denilerek vatandaşın dikkatli olması konusunda bilgiler verildi.

emniyet-2.jpg

Ayrıca sizi arayıp kendisini “…Polis, Savcı, Avukat, Hakim…” olarak tanıtan insanlara itibar etmeyin. Çünkü bu insanların hedefinde vatandaşın yanı sıra Emekli Savcı, Emekli Polis ve hala faal durumda çalışan Hakim ve Savcıları da tuzağa düşürülüp hesaplarından para alınıyor. İşte tam da bu yüzden ben kanmam bana bir şey olmaz demeyin ‘ONLAR’ insanların bir anlık dalgınlıklarından faydalanıp hedeflerine ulaşırlar. Böyle bir durumla karşılaşırsanız en kısa sürede polis ekiplerine başvurarak yardım isteyin” diyerek sözlerine son verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber