El Ele Okullar Projesi

El Ele Okullar Projesi
Samsun Ayvacık Atatürk İlkokulu öğrencileri ve öğretmenleri, “El Ele Okullar Projesi” kapsamında ilk ziyaretlerini gerçekleştirdiler

Atatürk İlkokulu öğrencileri Ayvacık Eynel Köyü Hüseyin Hüsnü Tekışık İlkokulu’na ziyarette bulundular. Minikler köydeki kardeşlerine kırtasiye malzemeleri, ders araç gereçleri, kıyafet, spor malzemeleri, satranç, oyuncak, çam fidanları gibi hediyelerde götürdüler.

el-ele-okullar-projesi1.jpg

Proje sorumlusu Birsel Koca, “Hayata geçirdikleri ‘El Ele Okullar Projesi’ kapsamında Atatürk İlkokulu öğrencileri ve öğretmenleri olarak her ay farklı bir köy okuluna ziyarette bulunmaktayız. İlk ziyaret ettiğimiz okul Hüseyin Hüsnü Tekışık İlkokulu oldu. Birleştirilmiş sınıflı 12 öğrencili bir köy okulunda eğitim gören öğrencilerimizi mutlu etmek istedik. Buradaki öğrencilere pek çok hediyeler de getirdik. Öğrencileri ebru sanatıyla tanıştırdık. Suyun üzerinde harikalar oluşturdular. Birlikte fidanlar dikildi, can suyu verildi. Okulun duvarları miniklerin elleriyle renklendi. Oyunlar oynandı. Bu projeyi yapmaktaki amacımız; köy ve merkez ilkokulları arasında sosyal, kültürel ve ekonomik iş birliği sağlanması, öğrenciler arasında dostluk bağlantısının pekiştirilmesi, barış, sevgi, kardeşlik ve dayanışma duygularının geliştirilmesidir. Projemiz 2014 Haziran ayına kadar devam edecektir. Haziran ayında yardımda bulunanlara verilecek olan plaket töreniyle kapanış yapılacaktır. Bu haberi okuyan duyarlı Samsunluların, köy okullarında okuyan çocuklarımıza ulaştırılmak üzere her türlü yardımlarını bekliyoruz” diye konuştu.

el-ele-okullar-projesi2.jpg

el-ele-okullar-projesi3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz