Ekonomik tercih: “Beyaz et”

Ekonomik tercih: “Beyaz et”
Çarşamba ilçesinde tavuk satışı yapan esnaf Mehmet Yıldız, tavuk fiyatlarının diğer et fiyatlarına oranla uygun olduğunu söyledi.


Çarşamba ilçesi Batı Yaka’da tavuk satışı yapan esnaf Mehmet Yıldız, tavuk fiyatlarının diğer ürünlere nazaran uygun olduğunu, aynı zamanda tavuk eti fiyatlarının mevsimsel olarak değiştiğini belirtirken bütün tavuğun ise ideal fiyatta olduğunun altını çizdi.

“Mevsimsel olarak değişebiliyor”

Fiyatların mevsimsel olarak değiştiğini ifade eden tavukçu esnafı Mehmet Yıldız, “Tavuğu bütün tavuk olarak satıyoruz. Müşterinin istediği kıvamda parçalayabiliyoruz. Göğüs kısmı genelde kuşbaşı olarak tercih ediliyor. Izgaralık olarak da kanat ve incik satıyoruz. Fiyatlar, firmaların bize belirlemiş olduğu satış fiyatlarına göre mevsimsel olarak değişebiliyor. Bazen but kısımları biraz daha yüksek fiyata satılabiliyor. Göğüs kısmı düşük fiyat olabiliyor.” diye söyledi

“Bütün tavuğun kilosu biraz daha uygun”

Tavuk etinin diğer ürünlere nazaran pahalı olmadığını söyleyen Mehmet Yıldız, “İdeal olarak bütün tavuğun kilosu biraz daha uygun oluyor. Bütün tavuğu yaklaşık 70 TL’den satıyoruz. Izgaralık tavuğu ise 100 TL’ye satıyoruz. Kanat 120 TL civarında satılıyor. Göğüs eti de kemiksiz olarak 120 TL civarında. Tavuk eti diğer ürünlere nazaran çok da pahalandı diyemeyiz. Çünkü sürekli kullanılan bir ürün.” şeklinde konuştu.

beyaz-ette-son-durum-1.jpg

beyaz-ette-son-durum-3.jpg

HABER: Ünal DALDAL

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber