EĞİTİMLE OYNAMAYIN!

EĞİTİMLE OYNAMAYIN!
Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, “19 Mayıs Üniversitesinde sınav tarihlerinin değiştirilmesini doğru bir yol ve yöntem değildir.”dedi

Milletvekili Kemal Zeybek, “Sayın Cumhurbaşkanı, AKP Genel Başkanının, Partisinin Samsun İl kongresine katılmak için 24 Mart 2018 tarihinde Samsun’a gelmeleri sebebi ile 19 Mayıs Üniversitesinde aynı tarihte yapılması planlanmış olan Vize sınavların ertelendiğini öğreniyoruz. Bir siyasi partinin toplantısı olacak diye sınav gününün değiştirilmesi eğitim sisteminin ve üniversitelerin neye göre yönetildiği anlaşılır değil!..  Eğitim, Öğretim; toplumun ve ülkenin gelişmesinde en önemli rolü üstlenmiştir. Siyasi Parti kongreleri ve kente gelecek siyasi Parti liderlerinin programına göre tasarlamak kabul edilemez. Eğitim birliğinin bozulmaması ve önceden açıklanan takvim doğrultusunda planlanan eğitim faaliyetlerinin yürütülmesi önemlidir. Eğitim faaliyetleri sonucunda gelişmeyi ölçmenin aracı sınavlardır. Önceden açıklanır, öğrencilerden bu programlara uymaları istenir, beklenir.” dedi.

EĞİTİMİ POLİTİZE ETMEYİN

Samsun Milletvekili Kemal Zeybek;  Bir siyasi Parti genel başkanının geliş, gidişine göre eğitim yönetilemez.  Sayın Cumhurbaşkanının AKP İl kongresine katılımı nedeni ile OMÜ de sınav gününün değiştirilmesi, gelecekte kentimize gelecek siyasi liderlerin gelişlerin de de değişecek mi? Böyle bir yolun açılması durumunda eğitimi iyice politize etmiş olursunuz. Bunun sonucunda Bilimsel çalışmalar ve değerlendirmelerden uzaklaşılır. Sınav gününe hazırlanmış öğrencilerimize yazık değil mi? Önceden açıklanan,  24 Mart 2018 tarihinde OMÜ de yapılması planlanan sınavların AKP Genel başkanı gelecek gerekçesi ile ertelenmesinin gerçek nedeni yönetenlerin AKP iktidarının beğenisini kazanma yarışıdır. Sınava girecek öğrencilerin tamamı bir siyasi Partiye üye olsalar dahi bu olay doğru değildir. Sınavlar genelde öğlene kadar tamamlanır.  Bilime yıllarca emek vermiş, bugün yönetim kadrolarında bulunan Akademisyenlerin, eğitim ve öğretim konularında daha hassas olmaları beklenirken, İktidara yaranma arayışına girmiş olmaları üzücü ve düşündürücüdür.” Şeklinde konuştu.

Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; “Unutulmasın! özgür düşünce olmadan Bilimsel çalışmalar yapılamaz.”

     

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Siyaset