Eğitim – Bir – Sen Halep’i unutmadı

Eğitim – Bir – Sen Halep’i unutmadı
Eğitimciler Birliği Sendikası Çarşamba Temsilciliği, Halep’te zor şartlar altında hayatlarını idame ettirmeye çalışan Halep’in mazlumları için yardım kampanyası başlattı

Sözlerine Kayseri’de gerçekleştirilen terör eylemini lanetleyerek başlayan Eğitim Bir Sen Çarşamba İlçe Başkanı Osman Şafak, “Kayseri’deki hain saldırıyı kınıyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Kansızlar,  asla ve asla başaramayacaklar. Birlik ve beraberliğimize sahip çıkarak, onları dize getireceğiz. Asla yılmayacağız. Başta Türkiye olmak üzere, dünyanın neresinde gerçekleşirse gerçekleşsin, terör asla kabul edilemez dedi.

egitim_bir_sen5.jpg

Toplanma amaçlarının komşu ülke Suriye’de yaşanan insanlık dramına sessiz kalmamak olduğunu belirten Şafak, “Yükümüz İnsanlık Yönümüz Halep. İyiliği Yüklendik Halep’e Yöneldik’ diyerek insanlık için, barış için, adalet için ayağa kalktık. Gün bugündür; Zulme karşı adaleti, baskıya karşı özgürlüğü, zillete karşı onuru seçmiş Halep halkına sahip çıkmalıyız.” Şeklinde konuştu.

egitim_bir_sen3.jpg

Emperyal devletlerinin oyun sahası haline gelen Suriye’de oluşan zulüm ve vahşet çetesinin Halep’i yerle bir ettiğini, destekçilerinin sağladığı güçle, Esed’in Halep’i yaktığını vurgulayan Şafak, “Halep’i vurdular. Yüreğimiz yanıyor. ‘Yemin ederim biz bir şey yapmadık' diyerek ağlayan Halepli çocuğun tek damla gözyaşının vebalini nasıl üstleneceğiz, hakkını nasıl ödeyeceğiz? Bedenleri küçük, yürekleri büyük çocukların haykırışlarını unutacak mıyız? Ninnilerle uyutulması gereken bebeklerin, kurşunlarla susturulduğunun şahitleri olarak, sessiz mi kalacağız? Elbette sessiz kalmayacağız. Dünya sussa, biz susmayacağız. Hakkı haykıracağız. Mazluma el uzatacağız. Halep’e acımak insanlığın ne haddine? Halep, insanlığa acıyor. Çünkü aylardır vahşi katliamlarla, açlıkla, ilaçsızlıkla teslim olmaya zorlanan Halep’i seyreden insanlık acınmayı hak ediyor diye devam etti.

egitim_bir_sen2.jpg

Halep’te bütün dünyanın gözü önünde insani bir vahşet yaşanmakta olduğunu, Halep başta olmak üzere Suriye’nin bir çok bölgesinde din ve soy kardeşlerimizin yaşamakta olduğu drama dünyayı yönetenlerin sessiz kaldığını belirterek, bahsi geçen bölgelerdeki kardeşlerimize yardım elini ulaştırmanın, İslami ve insani bir zorunluluk olduğunu belirterek; Çeşitli güç odaklarının sömürü düzenine hizmet eden bölge liderlerinin eziyetleri altında, görünürde insanların ancak gerçekte insanlığın ölmekte olduğunu hatırlatan Şafak, Eğitim – Bir – Sen Çarşamba Teşkilatı olarak “Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir.” düsturu ile hareket etmeyi bir görev bildiklerini, karınca misali, Suriye’de zulüm altında inleyen kardeşlerimize yardım eli uzatmak için bir kampanya düzenlediklerini belirtti.

egitim_bir_sen4.jpg

Bölgede en temel ihtiyaç malzemelerinin dahi temin edilemediğini, insanların çaresizlik içinde kıvrandığını belirten Şafak, böyle bir durumda, hiçbir şey yapmadan seyirci kalmanın, oturduğumuz yerden, Allah yardımcıları olsun demenin bizleri sorumluluktan kurtaramayacağını söyledi. Peygamber Efendimizin: “Bir toplumda bir insan açlıktan ölüyorsa, onun durumunu bildiği halde yardım etmeyen herkes o kişinin ölümünden sorumludur.” buyurduğunu belirten Osman ŞAFAK,  bölge insanına ulaştırılmak üzere, Eğitim - Bir - Sen olarak Çarşamba ilçemizden geçen sene olduğu gibi bu sene de bir çuval karşılığında 60 TL olacak şekilde un gönderme kararı verdiklerini ve bu vesileyle, gücü yeten herkesin bölge insanına yardım etme sorumluluğu taşıdığını hatırlatarak sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber