Dünya tarihinde bir dönüm noktası

Dünya tarihinde bir dönüm noktası
AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 98.yıl dönümü nedeniyle açıklama yaparak, Çanakkale zaferinin dünya tarihinde bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

 

18 Mart Çanakkale Zaferinin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Köse“18 Mart Çanakkale Zaferi, dünya tarihinde bir dönüm noktasıdır. Türk Milleti, Çanakkale’de cesaret, azim ve özgürlük sevdasının ne demek olduğunu tarihe altın harflerle yazmıştır. Kadını - erkeği, yaşlısı - genci hep birlikte işgalci kuvvetlere karşı büyük bir direnç göstermiş, vatanı korumak uğruna binlerce şehit vermeyi göze almıştır. Vatanın bütünlüğü ve milletimizin bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk Milletinin neler yapabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Dünyanın en büyük ordularına karşı verilen ve “Çanakkale Geçilmez” sloganını dünyaya ezberleten bu mücadele, her zaman gurur ve şerefle taşıyacağımız bir onur nişanıdır” dedi.

Açıklamasında Mehmet Akif’in Çanakkale zaferine hitaben yazdığı şiirden de parçalar ekleyen Köse, “Bugün hepimize düşen ortak görev, milli değerlerimize ve milli birliğimize sahip çıkmak, Çanakkale Savaşı’nı kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır. Millî şairimiz Mehmet Akif ERSOY “Çanakkale” Şiir’inde kahraman askerlerimize şöyle seslenmektedir.

Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor,
Bir hilal uğruna, ya Rab, ne güneşler batıyor!

Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker!
Gökten ecdat inerek öpse o pak alnı değer.

Ne büyüksün ki, kanın kurtarıyor Tevhidi...
Bedr'in aslanları ancak, bu kadar şanlı idi.

Sana dar gelmeyecek makber'i kimler kazsın?
"Gömelim gel seni tarihe" desem, sığmazsın

 Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber,
Sana aguşunu açmış duruyor Peygamber.

 Bu düşüncelerle, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümünde, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; vatanı uğruna canını feda eden tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha şükran ve minnetle anıyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel