Dündar'a bu halk nasıl güvenmiş?

Dündar'a bu halk nasıl güvenmiş?
AK Partide kapı önüne bırakılan Dündar’ın, Eğercili Mahallesinde Oltan & Köleoğlu Biyokütle Elektrik Santrali inşaatı için yaptığı değerlendirmelerine en dikkat çeken yorum Samsun’ da yayım yapan Denge Gazetesinden “Konuşana bakar mısınız?” manşeti oldu.

Önceki gün AK Partinin kapı önüne koyduğu eski başkan Dündar'ın "DİLİ ÇÖZÜLMÜŞ" haberi ile aynı gün Denge Gazetesinde yayımlanan "Konuşana bakar mısınız?" manşet haberleri Samsun’da gündeme oturdu.   
 

Denge Gazetesinde yapılan haberde ise yeni bir santral izni şu haberle gündeme getirildi.

KONUŞANA BAKAR MISINIZ?

Çarşamba Belediyesi eski başkanı Hüseyin Dündar'ın bir yıl önce Enerji Biyogaz Tesisi'ne Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nden yönetmeliklere uygun görüş alınıp sonra ruhsat verilmesini belirten yazısına rağmen kanunlara aykırı biçimde Belediye meclislerinde 1/1000'lik ve 1/5000'lik imar planları yapılmaksızın ruhsat verdiği ortaya çıktı.

Çarşamba'ya yapılacak biyokütle enerji santrali ile ilgili 'ovaya santral olmaz' diyerek reddettiğini belirten Çarşamba Belediyesi eski başkanı Hüseyin Dündar'ın bir yıl önce Enerji Biyogaz Tesisi'ne Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nden yönetmeliklere uygun görüş alınıp sonra ruhsat verilmesini belirten yazısına rağmen kanunlara aykırı biçimde Belediye meclislerinde 1/1000'lik ve 1/5000'lik imar planları yapılmaksızın ruhsat verdiği ortaya çıktı.

AYNI BÖLGEDE YASAYA AYKIRI RUHSAT VERMİŞ
Eski başkan Hüseyin Dündar'ın Eğercili köyüne komşu olan Gelemen çiftliğinin içerisinde hayvan gübreleri ve bitki atıkları yakarak elektrik üretmekte olan elektrik üretim santraline ruhsat verdiği ortaya çıktı. Ancak buna rağmen tüm kurumlardan görüşleri ve onayı alınan biyokütle enerji santrali için çığırtkanlık yapan bir gazetenin eski başkan Hüseyin Dündar'dan aldığı 'izin vermedim, reddettim' şeklindeki demeçleri akıllara durgunluk getirdi. Ortaya çıkan belgelerdeki aykırı şekilde verilen ruhsat için Savcıları göreve davet ediyoruz.

SOSYAL MEDYA HESAPLARI YÖNLENDİRİLMEKTE
Geçmişte Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nden gelen yazıyı birimlerine havale ederek kendi el yazısıyla paraf atan Dündar'ın aksine bunu yaptırmadan ve kurumlardan ilgili görüşleri almaksızın ruhsat vermiş. Bununla birlikte biyoenerji santrali ile ilgili sosyal medyadan sürekli aleyhte yayın yapan sahte isimlerle açılmış hesapların da siyasetin dışında kalmış gruplar tarafından yapıldığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Toplum gerçekleri öğrendikçe bu tür insanlardan nefret ederken, amacın Çarşamba halkı değil siyasetin dışında kalanların mevcut siyasetçileri yıpratma politikaları olduğu ortaya çıkmış oldu.

BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU?
Samsun'a yapılacak biyoenerji santraline karşı çıktığını belirten eski başkan Dündar'ın daha 1 yıl önce biyogaz enerji santraline yasalara aykırı biçimde imar planlarını yapmadan ve kurum görüşlerini almadan 5 yıllık ruhsat vermiş olması yaptıklarıyla söylediklerinin tezat olduğunu ortaya koydu. Dündar'ın AK Parti'den aday gösterilmeyince bu demeçleri intikam almak için mi verdiği sorgulanmakta.

OT'A, ÇÖP' E İZİN YOK AMA HAYVAN PİSLİĞİNE VAR!?
Denge Gazetesinin haberinin ardından Çarşamba'da özellikle yıllardır kendisini destekleyen AK Partililer adeta şaşkınlığa düşerken şaşkınlığın ardından tepkilerini de farklı dile getirdikleri gözlendi. AK Partililer eski başkan Dündar bizimle ve Çarşambalılarla dalga mı geçiyor. Ot'a, çöpe izin yok ama hayvan pisliğinden elektrik santraline izin var. Öyle mi? Yazıklar olsun bu zihniyete. Bizi resmen yıllarca kandırmış" şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

HABER MERKEZİ
KAYNAK: DENGE GAZETESİ 

3-088.jpg6-030.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber