Duman, "Kral Çıplak deme vakti geldi"

Duman, Kral Çıplak deme vakti geldi
Duman, "Kral Çıplak deme vakti geldi"

AK Parti Çarşamba eski Teşkilat Başkanı ve mevcut yönetim Kurulu üyesi Enver Duman, son gelişmeler sonrasında çarpıcı ve bir o kadar da anlamlı bir açıklama yaptı. Duman, "Çırak olmadan, kalfa olmadan Usta olunmaz. Teşkilatçılığı bilmeyen, birlik ve beraberliği yaşamadan, çırak,kalfa olunmadan Usta olunmaz. Yapılan icraat ithal usta getirmekten öte değil" dedi.

AK Parti eski İlçe Başkanı Mehmet Köse'nin istifa etmesi ile boşalan İlçe başkanlığı görevine Genel Merkez tarafından atanan Anıl Seyfi Arslan'ın yeni yönetim listesi hazırlamak için mevcut yönetimin istifasını istenmesi ile alevlenen ilçe teşkilatında sular durulmuyor.  Göreve yeni atanan İlçe Başkanı Anıl Seyfi Arslan'ın başkan sıfatı ile ilk kez katıldığı yönetim kurulu toplantısında beklenmedik şekilde "istifa etmeme" kararı alan eski yönetim kararında ısrarlı.

Bu arada yeni yönetimin hazırlanarak Genel Merkeze gönderilmesi için çalışmalar sürerken Eski AK Parti İlçe Teşkilat Başkanı ve mevcut yönetim kurulu üyesi Enver Duman gazetemize yaptığı açıklamasında, Kral Çıplak deme zamanı geldi diyerek çok ciddi mesajlar gönderdi. Duman, "Şöyle kaseti geri sardıralım ve yaşanan olaylara bakalım. Bu yaşananların müsebbibi biz miyiz?"

 

Yapılan en son AK Parti Samsun İl Başkanlık seçimlerinde Osman Çetinkaya'yı aday gösteren Genel Merkez'e bütün İlçe Teşkilatları boyun eğip saygı göstermiş, buna rağmen seçime 3 gün kala şimdiki İl Başkanımız aday olmuştu. O dönem Samsun İl Koordinatörü görevinde bulunan eski Milletvekilimiz bizim yani Genel Merkezimizin adayı Osman Çetinkaya'dır dese de, hiyerarşiye karşı gelinmiştir. Hem de İl Koordinatör Milletvekilimiz o dönem "Seni görevden alırız, görev yaptırmayız" demesine rağmen."

 

Yönetim Kurulu Üyesi Enver Duman, "Çarşamba Teşkilatının desteği ile AK Partimizin Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş olmuştur. Ne oldu o gün Genel Merkezin prensip kararını adeta görmezden gelen kongre de delegelerin ve partililerimizin teveccühü ile seçilmiş il başkanını görevden alabildiler mi? Şimdi soruyorum. Seçime çeyrek kala, yüzde yedi ile devir aldığımız Parti Üye sayısını biz geçen süre içinde yüzde Ondokuz'a çıkaran Milletvekili ve Belediye seçimlerinden alnının akı ve en yüksek oy oranı ile çıkan, önümüzde ki süreçte yapılacak seçimler için yüzde yüz sandık kurullarını oluşturup hazırlayan, köylerde ve mahallerde Milletvekillerine, Büyükşehir Belediye Başkanına, İlçe Belediye Başkanına program hazırlayıp tanıtan bu teşkilatımız değil midir?

Teşkilatımızın bütün masraflarını bu güne kadar hiç kimsenin desteği olmadan kendi içinde halleden, Milletvekillerinin, İl Yönetiminin "Siz çok başarılısınız" sözlerini söylemelerine rağmen birden bire "Ne değişti" ifadeleri ile açıklamasını sürdüren Duman, "Evet, seçimlere az bir süre kalarak ne değişti de  Üyelik nasıl yapılır, AK Partinin Gençlik Kolları nedir, Kadın Kolları nedir, Seçim İşleri Başkanı nedir, Siyasi Hukuk İşleri nedir, Teşkilat Başkanı nedir, Mali İşler nedir, AR-GE nedir, Mahalle Başkanı ne işe yarar bilmeyen velhasıl akıbeti sırlarla dolu kardeşimizi "Ben yaptım oldu" anlayışıyla en tepeye getirildi. Ve bu başarılı Teşkilatı Diktatörce görevden uzaklaştırılmak istenerek AK Partiye çok büyük zarar verileceği düşünülmedi mi? Tüm bu yaşanan olumsuz tablonun ve partide ki yaşananların Genel Merkezimizin bir defada ha düşünmesi umut ediyoruz" diyerek açıklamasını şu cümlelerle tamamladı.

AK Parti Çarşamba eski Teşkilat Başkanı ve mevcut yönetim Kurulu üyesi Enver Duman, "Bu yaşanan ve ilçe teşkilatına yaşatılan şudur. AK Partinin misyonu içinde yer alan ve en fazla Başbakanımız ve AK Parti Genel Başkanımız, Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın sık sık dile getirdiği gibi bizde diyoruz ki: "Çırak olmadan, kalfa, Kalfa olmadan da Usta olunmaz. Teşkilatçılığı bilmeyen, birlik ve beraberliği yaşamadan, çırak,kalfa olunmadan Usta hiç olunmaz. Yapılan icraat, bu teşkilatı dağıtmak, ahbap-çavuş ilişkisi içinde partinin huzurunu bozmak, düne kadar teşkilatı bilmeyenleri teşkilatın başına getirip hiç alakası olmayan isimlerle yönetim kurdurmaya çalışmak tam manası ile AK Partiye ithal usta getirmekten öte bir olay değildir. Biz kendi tabanından gelen, bu yapıyı bilen ve birlikte çalışan birisi ile yola devam etmeye kararlı iken bu yapılan hem partimize hem de mevcut yönetime hakaret ve yıpratma operasyonudur. Biz buna dur deme adına İstifa etmeme kararında kararlıyız. Partililerimizin, Liderimizin bizleri çok iyi anladığını biliyor ve bu kutlu yolda emin adımlarla ilerliyoruz ve sonuna kadar da bu duruşumuzu sergilemeye devam edeceğiz derken mecburen Kral Çıplak demekten de kendimi alamıyorum" dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber