Dr. Mavili’den hayati uyarı!

Dr. Mavili’den hayati uyarı!
İç Hastalıkları Doktoru Dr. Rüstem Mavili, kendisine yapılan‘Korona Virüs’ testinin negatif olmasına rağmen kendini karantinaya aldı. Dr. Mavili 6 gün sonra kendisine yaptırdığı ikinci test pozitif çıkması sonrası evde kalmanın önemine dikkat çekti

Küresel Salgın ‘Korona Virüs’e karşı ülke çapında vatandaşlardan evde kalmaları yönünde sık sık uyarılar yapılıyor. Samsun’da da bu çağrı karşılık bulurken, çoğu vatandaş evinde kalarak bu zorlu sürecin tamamen çözülmesini bekliyor. Samsun’da özel bir hastanede görev yapan İç Hastalıkları Doktoru Dr. Rüstem Mavili ise, bir süre önce öksürük şikayeti ile hastaneye başvurdu. Dr. Mavili’ye yapılan ‘Korona Virüs’ testi negatif çıktı. Ancak Doktor Rüstem Mavili, sonuca aldanmayarak kendini hastanede karantinaya aldı. 6 gün sonra kendisine yeniden yapılan Korona Virüs testinin pozitif olarak sonuçlandığı açıklayan Doktor Rüstem Mavili, kendi sosyal medya hesabından ve Haber Expres Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Erol Şeker ile yaptığı telefon görüşmesinde önemli açıklamalarda bulundu.
 

Dr. Mavili, şikayetleri sonrasında yapılan Korona Virüs testinin negatif sonuçlanmasına rağmen, kendisini hastane koşullarında izole ettiğini, 6 gün sonra yeniden bir testin yapıldığını ve bu testinde pozitif çıktığını aktararak, vatandaşlara yapılan ‘evde kal’ çağrısının ne kadar kıymetli olduğunu hatırlattı.  Mavili, “Birkaç gündür hastanede izolasyon ortamındayım. Bu süreçte insanlar bazı olaylar karşısında hayretler içerisinde kalıyor. Reyting uğruna sabahtan akşama kadar yetkili yetkisiz, bilgili bilgisiz kişiler çıkıp yoruma dayalı senaryolar, teoriler üretiyorlar. Bu yayınlar senaryolar yerine komedi programlarına, eski filmlere yer verilebilir. Nazik bir şekilde, herkesin anlayacağı bir biçimde herkese bilgi verilmelidir. Sanki televizyonun karşısında oturan herkes Tıp Fakültesi okumuş, her şeyi anlayacak. Saatlerce bir testin pozitif olması halinde niye evine izolasyona gitmesi gerektiği tartışılıyor. Halen şu anlaşılmıyor. Evde kültürü, eğitimi bulunduğu konumu nedeniyle kurallara uyabilecek izolasyonu sağlayabilecek kişilerin hastanelerle işi yok. Bu yataklar daha acil hastalara ihtiyaç için ayrılacak. Personelin dinlenmesi gerekiyor.” İfadelerine yer verdi.



Dr. Mavili ayrıca, televizyon kanallarının vatandaşlara daha net bilgi vermesi gerekliliğini ve insan psikolojisinin önemli olduğunu hatırlatarak, “RTÜK ve mahkemeler ne iş yapar anlayamıyorum. Böyle önemli bir günde RTÜK denetleme işlemini bırakmış. Şuanda kanallar adeta salla pati bir şekilde devam ediyorlar.  İnsanları ürküterek evde tutmak istiyorsanız çok kolay bir yolu var. Afrika ülkelerinde zor şartlarda ki vatandaşların zor durumdaki hallerini yayınlayalım. Ne isteniyor bu yayınlarla. Biraz vatandaşlara psikolojik destekte lazım. Herkes birbirini yiyecek artık. Bizler akıllı olmalıyız.” dedi.

Dr. Mavili son olarak, “Biraz daha evde sıkılacağız. Çocuklarımız için, sevdiklerimiz için biraz daha sabır etmeliyiz. Gençlerimiz bu şekilde atlatacaktır. Ama büyüklerimizin yanına pek yaklaşmamalıyız.” Şeklinde konuştu.

Dr. Rüstem Mavili, Korona Virüs salgınının kendisine nereden ne şekilde bulaştığını tam olarak tahmin edemediğini eşinin 7 Mart 2020 tarihinde bir uçak seyahatinin olduğunu, bu seyahatin ardından da kendisine virüsün eşi dolayısıyla bulaştığına da ihtimal verdiğini aktardı.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber