Diyanet-Sen’den müftüye tepki

Diyanet-Sen’den müftüye tepki
65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma yasağının uygulanmasından itibaren büyüklerimizin bazı sıkıntıları meydana geldi. Bu sebebe bağlı olarak çıkan sorunların çözümü için müftülükte bilgilendirme toplantısı yapıldı.

(Covid -19) Korona virüsünün salgınının daha da yaygınlaşmaması için hükümetin bir dizi aldığı önlemler sıklaştı ve buna istinaden belediyelere, kaymakamlıklara bazı özel ve tüzel kamu kurum ve kuruluşlarına genelgeler ve yazılar bazı tedbirlerin yer aldığı önemli belgeler gönderilmeye başlandı.

Çarşamba Müftülüğü ‘de bu salgının önüne geçmek için görevlendirme de yer aldı ve müftülük toplantı salonunda Çarşamba Müftüsü Osman Karagöz başkanlığında planlamalar yapıldı. Toplantıya ilçe imamları, görevliler ve 65 yaş üstü vatandaşlar verilen salgın kararına uygun olarak oturtuldu ve kişiler grup halinde salona giriş yaptılar.

Görevlendirme yapılan din personellerine konuya ilişkin bilgilendirmelerde bulunuldu.65 yaş üstü büyüklerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılamak ve onlara her konuda yardımcı olacak din görevlileriyle birlikte bu zorlu süreçte büyüklerimize yardımcı olacakları bilgisine varıldı.

Kaymakamlık tarafından görevlendirilen, müftülük personelinin 65 yaş üstü vatandaşlarının maaş çekme sıkıntısının da giderileceğine değinildi.

Çarşamba Müftüsü Osman Karagöz ;“65 yaş üstü vatandaşlarımız rahat olsun, sabırlı olsun, metanetli olsun ve kesinlikle dışarıya çıkmasınlar biz onların yanındayız her konuda sıkıntılarını çekinmeden bize söylesinler biz müftülük olarak bu zor günler için elimizden geleni yapacağız,”dedi.

 Görevlendirme de olan personele vekaleten verilen kartlar ve anlaşma yapılan bankalar ile para çekebilecek olan görevliler ellerini taşın altına koydu ve 65 yaş üstü vatandaşların dualarını aldı. Şimdi büyüklerimiz maaş günlerini beklerken kapılarına kadar gelen hizmet için de mutluluk duyacaklar.

DİYANET-SEN’DEN TEPKİ!

Diyanet-Sen Samsun Şube Başkanı Yakup Demirbaş, Çarşamba İlçe Müftüsü Osman Karagöz’ün talimatları doğrultusunda İlçe Müftülük Binasında gerçekleştirilen toplantıya tepki göstererek, “İlçe Müftüsü bu toplantıyı Korona Virüs’ü daha hızlı yaymak için mi gerçekleştirdi anlayamadım? Çünkü böyle bir toplantının yanlış olduğunu düşünüyorum. Bu tip toplantılara hiçbir idareci izin vermemeli. Sabah saatlerinde başlayan toplantı öğleden sonra da devam etti. İlçe Müftüsü imamların hayatını tehlikeye attığının farkında mı? Bu toplantının hiçbir aciliyeti yok. Üyelerimizi uyardık ama arkadaşlar çekindikleri için ve virüs nedeniyle yaşlıların maaşlarında yardımcı olmak niyetiyle toplantıya gittiler. Oysa ki diğer müftülükler bu toplantıyı telefonlarla ve telekonferanslarla gerçekleştirdiler. Çarşamba İlçe Müftüsü’nün bilerek beşer de olsa, onar da olsa topluluklarla bu toplantıyı gerçekleştirmesi virüse karşı ciddiyetsizliğin net göstergesi olduğunu düşünüyorum. Umuyorum tekerrür etmez ve yine umuyorum ki inşallah hiçbir imamımız rahatsızlanmaz. Herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum.” Şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber