Diyanet İşleri Başkanlığı Özerk Olmalıdır

Diyanet İşleri Başkanlığı Özerk Olmalıdır
Desk ve Din Bir Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak “İmanlı Neslin Yetişmesinde En Önemli Kurum Diyanet İşleri Başkanlığı”

 

Şenocak, kuruluşundan bugüne kadar gerek yurt içindeki, gerekse yurtdışındaki vatandaş, soydaş ve dindaşlarımıza din hizmeti vermekte olan Diyanet İşleri Başkanlığı, Anayasada belirtilen ilkeler doğrultusunda üzerine düşen görevleri yerine getirebilmek ve daha iyi bir hizmet sunabilmek için yoğun çalışma içerisindedir. Bundan böyle de bu yöndeki çaba ve gayretleri, artarak devam edecektir, dedi.

Şenocak, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yeni yasaya kavuşması ile çalışmalarına hız verdiğini belirterek özellikle son dönem de yapılan çalışmalar takdire şayandır. Diyanet İşleri Başkanı Sayın Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ ile teşkilatımız birçok ilke imza atmıştır. Her Bölgede Yatılı Din Eğitim Merkezlerinin açılması, Merkezi Sistem Vaazın Kaldırılması, Hac ve Umre’de Türkiye Sıralaması, Diyanet Akademisinin Kurulması, Suriye ve Arakan için yapılan insani yardım kampanyalarına öncülük etmesi herkes tarafından takdir edilmektedir. Tüm Diyanet çalışanları adına kendisine teşekkür ediyoruz, dedi.

28 Şubat Uygulamalarından Eser Kalmamalı

Şenocak konuşmasında, 28 Şubat’ın ülkemize verdiği zarar anlatılamaz. 28 Şubat’ın failleri bugün bir bir cezalarını çekmektedirler. Lakin darbe zihniyetli insanların oluşturduğu 28 Şubattan kalma uygulamalar ve yasalar halen daha devam etmektedir. İnşallah en yakın zaman içerisinden Devletimiz ve Teşkilatımız bu uygulamalardan kurtulması gerekmektedir. Bu konuda gerekli her adımı atmaya hazır olduklarını belirtti.

İmanlı Neslin Yetişmesinde Diyanet’in Görevi Büyük

Şenocak Konuşmasında, Son yıllarda ahlak ve maneviyatın bozulmasıyla yaşanan terör, hırsızlık ve cinayet olayları daha sık yaşanmakta. Tüm bu olumsuz olaylara karşı Sosyal dokunun yeniden kazandırılması ve imanlı neslin yetiştirilmesi gerekiyor. Bu konuda Diyanet Teşkilatımıza çok büyük sorumluluklar düşmektedir. 4+4+4 Eğitim sisteminin gelmesiyle,  birçok yerde Din öğretmeni, Kuran ve Siyer öğretmenleri açığı yaşanmakta bu dersler verilememektedir. Bu kapsamda gerekli eğitmenlik açığını Diyanet İşleri Başkanlığımız karşılamalıdır dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel