Devasa kütük şaşırttı

Devasa kütük şaşırttı
Terme İlçesi Taşlık Köyünde enteresan ve bir o kadar da şaşırtıcı olaylar devam ediyor. Karadeniz sularının yükselmesi, doğalgaz derken bulunan devasa kütük tarih fışkırıyor dedirtiyor.

Terme İlçesi sahil köylülerinden olan Taşlık Köylüleri son dönemler de enteresan ve şaşırtıcı olayları peş peşe yaşamaya başlaması köylülerin de şaşkınlığına neden olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz 15 yıl içinde onlarca defa doğal gaz bulduklarını iddia etmelerine rağmen hiç bir devlet yetkilisinin konuya eğilmemesine rağmen köylülerin bazıları evinde gaz kullanıyor.

Bu yetmezmiş gibi geçtiğimiz hafta yeniden ortaya çıkan doğal gaz olayı ve arkasından 500 metrelik Karadeniz sahilinin köy sınırlarına kadar ilerleyerek 30 metreye inmesi ve hatta bazı evlerin denizin altında kalması korkusu yaşayan Taşlık Köyü sakinleri deniz ve sahil kumları içinde buldukları devasa kütükle şaşkınlıkları bir kat daha arttı. 

bunlar-(2).20131230115511.jpg

Taşlık köylüleri deniz suyunun köylerini yutmaya başlaması ile kanal açarak su tahliyesi için çaba gösterdiklerini dile getiren köylüler çalışmalar esnasında yarısı kumların içinde yarısı ise deniz suyunda olan devasa bir kütük buldular. Bulunan devasa kütüğü büyük bir vinç getirerek su ve kumdan çıkartan köylüler, "Bu bulduğumuz kütük ya Rusya' dan geldi ya da çok eski tarihlerde burasının yaşam alanı olduğunu gösteriyor. Bu kütükle köyümüzden adeta tarih ve doğa olayları fışkırıyor ama devlet yetkilileri bunları görmezden geliyor. Bu bölgeye ne zaman sahip çıkılacak merak ediyoruz" diyerek düşüncelerini dile getirdiler.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber