“Derdim fındık üreticileri”

“Derdim fındık üreticileri”
Demokratik Sol Parti (DSP) 21. Dönem Giresun Eski Milletvekili Hasan Akgün, geçtiğimiz aylarda açıklanan fındık fiyatına tepki göstermek amacıyla Giresun’dan Ankara’ya yürüyüş başlattı.

DSP 21. Dönem Giresun Eski Milletvekili Hasan Akgün, bölgenin başlıca geçim kaynaklarından biri olan fındık kilogram taban fiyatının az olduğunu belirterek, açıklanan rakama tepki göstermek için Giresun’dan Ankara’ya yürüyüş başlattı. Yürüyüşte ilçelere uğrayan Hasan Akgün, Çarşamba ilçesinde hem fındık tüccarları ile hem de üreticiler ile görüştü. Eski Milletvekili Hasan Akgün, “Bu yaptığım eylem köylüyü korumak için, fındık üreticisinin çalınan emeğine korumak içindir.” dedi.

“150 TL’yi kim alıyor”

Fındığın Türkiye’de 100 TL’ye satıldığını ama Avrupa’da 250 TL’ye satıldığının altını çizen Demokratik Sol Parti (DSP) 21. Dönem Eski Milletvekili Hasan Akgün, “Bu yürüyüşümün hiçbir siyasî amacı yoktur. Köylümüz bu fındığı Türkiye’de 100 TL’ye satıyor, Avrupalı köylü aynı fındığı 250 TL’ye satıyor. Hem de ham fındığı satıyor. Yani bizim o yağlı has fındık dediğimiz fındık. Ben kendim Giresunlu olduğum için biz yağlı fındık deriz. Has fındık deriz. O fındığı Avrupa’da bulamazsın zaten. Ham fındığı adam 250 TL’ye satıyor. Aradaki bu 150 TL’yi kim alıyor? Bunun niye Ferrero’ya verelim de biz kendi üreticimize vermeyelim? Benim mücadelem bu. Yani aradaki o 150 TL’yi birileri çalıyor, alıyor ve birileri bunu Türk halkına veyahut üreticisine vermiyor. Eğer devlet alıyorsa diyorum ben bu parayı helali hoş olsun ve devletimize helal olsun. Ama bu birilerine veriliyorsa benim hakkımı kimse almasın. Benim canım acıyor. Canımı acıtıyorlar. Benim hakkımı bana versinler. Üreticiyim ben. Her ne kadar milletvekili olsam da ben fındık üreticisiyim. Onun için ben bu fındığın 150 TL’sinin peşindeyim.” Şeklinde konuştu.

“TBMM’ye yürüyorum”

Bütün siyasi partilerden destek istediğini vurgulayan Hasan Akgün “Fındık fiyatları için yürüyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) kadar yürüyeceğim. Orada da yine basın toplantısında arkadaşlara derdimizi anlatacağız anlatabildiğimiz kadarıyla. CHP Genel Başkanı Kemâl Kılıçdaroğlu ve Demokrat Parti İstanbul Milletvekili Cemâl Enginyurt’un bizlere destek vereceğini umut ediyorum orada. Ve diğer parti genel başkanlarıyla da görüşüyorum. Onlardan kim gelirse hepsinin desteği başımızın üzerine.” Diye ifade etti.

“Mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim”

Fındık üreticileri için mücadeleyi sürdüreceğini söyleyen Eski Milletvekili Akgün “Çiftçiler için yürüyorum ama ben mesela pirincin problemlerini bilmem yahut da buradaki ekilen tarım ürünlerinin domatesin patlıcanın derdini bilmem. Ama benim tek bildiğim fındık. Fındık üreticilerinin mücadelesini veriyorum şu anda. Hepsinin mücadelesini veriyorum dersem insanları yanıltmış olurum. Benim derdim fındık üreticileri.” Dedi.

img-3209.jpg,

img-3219.jpg

HABER:Ünal DALDAL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber