Denetimli Serbestlik 'ŞİDDET' Konulu Konferans verdi

Denetimli Serbestlik ŞİDDET Konulu Konferans verdi
Çarşamba Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Samsun İl Müdürlüğü KOZA Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Tuba TALAY tarafından hükümlülere “ ŞİDDET ” konulu konferans verildi

Çarşamba Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Tarafından, hükümlülerin iyileştirilmesi ve topluma kazandırılması amacıyla 2013 yılı içinde planlanan konferanslardan “ŞİDDET” konulu konferans 04 ARALIK 2013 günü saat 10.30 da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Samsun İl Müdürlüğü KOZA Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Tuba TALAY’ın sunumu ve 70 hükümlünün katılımı ile gerçekleşmiştir.

 

Şiddet konulu konferans ile hükümlülere Ailede, işte ve hayatta insanların birbirleriyle olan Öfke-Şiddet problemleri ile aile içi şiddet problemlerinin çözümünde karşılaşılan iletişim engelleri ve çözüm yollan hakkında bilgi verilmiş, Şiddet kullanma yerine sağlıklı iletişim kurabilen bireylerin daha sorunsuz bir toplum meydana getirdikleri ve hayata bakış açılarının daha pozitif olduğu konularına yer verilirken, karşılıklı empati kurabilen ve başkalarına karşı daha toleranslı olan kişilerin meydana geldiği toplumda suç oranının da azalacağı konuları vurgulanmıştır.

2.20131205132643.jpg

Toplumumuzda giderek yaygınlaşan aile içi şiddet, kadına şiddet, çeşitli kurum çalışanlarına şiddet, sokakta şiddet gibi konulara ayrı ayrı değinilerek bu durumun toplumda giderek yaygınlaşması ve bunun sonucunda gelen yasal sorunların birey ve toplum hayatına verdiği olumsuzluklara istatistik ve verilere dayanılarak değinilmiştir.

1.20131205132600.jpg

Konferansa Çarşamba Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Personelinin açılış konuşması ile başlanmış, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Samsun İl Müdürlüğü KOZA Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Tuba TALAY’ın sunumuyla devam edilmiştir. Konferansa Denetimli Serbestlik Müdürü Şaziye ATEŞ ve personeli ile 70 hükümlü katılmıştır.

3.20131205132705.jpg

Konferansa soru - cevaplarla devam edilerek, hükümlülere konferans katılım belgelerinin takdim edilmesi ile sonlandırılmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber