Demirdağ’ dan “Zavallı” na sert tepki

Demirdağ’ dan “Zavallı” na sert tepki
(DP) Demokrat Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Erdem Demirdağ, Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'na 'zavallı' göndermesi yapan Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı sert bir dille eleştirdi.

Demokrat Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Erdem Demirdağ yaptığı açıklamasında, “Samsun’a başbakan mı yoksa cumhurbaşkanı adayı sıfatla mı geldiğini anlayamadığımız AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’a destek olanlara siyasi adaba ve ahlaka yakışmayan bir ifadeyle “zavallılar” diye bahsetmiş. Sıfatı kendisine iadeyi şahsına yakıştırsak bile kendi adap ve edebimize yakıştıramadığımız için bundan sarfı nazar ediyoruz. Ancak AKP Genel Başkanına zavallılıkla ilgili bazı hatırlatmalarda bulunmayı da bir görev sayıyoruz” ifadelerini kullanarak açıklamasına şöyle devam etti.

 

Demirdağ, “En seçkin askerlerinin başına “başarıları ve sağ salim evlerine dönmeleri için dua ettiği” ABD askerleri tarafından çuval geçirildiğinde sessiz kalan ve “siz devletlerarası notayı müzik notası mı sanıyorsunuz” diyerek bir nota bile veremeyendir zavallı. Zavallı uçağını kimin düşürdüğünü bilemeyen, enkazını bulamayan, şehitlerinin cesedini suyun altından çıkartamayandır.
İlan ettiği her kırmızı çizgisi bir serseri ya da bir kararlı tarafından aşıldığında “görmedim, duymadım, bilmiyorum” sessizliğine bürünendir zavallı. Zavallı, gemisine inildiğinde, vatandaşları öldürüldüğünde konuşmaktan başka bir şey yapamayan, kayalıkları işgal edildiğinde görmezden gelendir.”


“Burnunun dibindeki, elinin altındaki konsolosluğunu koruyamayan, serserilerin işgali karşısında çaresiz kalandır, tek mermi atmadan teslim edendir zavallı. Kışlasındaki bayrağını çapulcular indirdiğinde kınamaya bile cesaret edemeyendir. Çaresizliği sükûnet, teslimiyeti müzakere diye sunandır. Zavallı Türk Milli Menfaatlerini çiğnetendir. Zavallı yolsuzluklar ortaya çıkmasın diye hakim, savcı, polis demeden yirmi bini aşkın kamu görevlisini sürgüne gönderendir. Kısacası zavallı herkes tarafından bilinendir.”


“Hiç kimsenin Demokrat Parti’yi şu veya bu gerekçeyle, şu veya bu hırsla ve nezaket kurallarını aşarak “zavallılıkla” itham etmeye hakkı yoktur. Bugün meydanlarda Demokrat Parti’yi kendi ihtirasına alet edemediği için “zavallılıkla” suçlayanlar bilsinler ki Demokrat Parti olmasaydı, Demokrat Parti’nin o şanlı mazisi ve şanlı mücadelesi olmasaydı kendileri de olmazlardı.” İfadeleri ile açıklamasını sona erdirdi.

HABER-FOTO: Ayhan GONCA- Kenan GÜN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel