DEMİR, SON KOZLARI OYNUYOR

DEMİR, SON KOZLARI OYNUYOR
SBB Başkanı Mustafa Demir'in Atakum'daki bin 93 metrekarelik alanı ve Tekkeköy'deki 146 bin metrekarelik alanın satışa çıkarılmasına CHP Samsun Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hasan İpek tepki gösterdi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in Atakum'daki bin 93 metrekarelik alanı ve Tekkeköy'deki 146 bin metrekarelik alanın satışa çıkarılmasına Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hasan İpek, bu arazilerin satışının tamamen rant projesi olduğunu ve aynı zamanda Mert Plajı'nı yok ettiklerini söyleyerek tepki gösterdi.

"DEMİR PARA PEŞİNDE"
Bu satılan yerlerin tamamının rant olduğunun altını çizen CHP Grup Başkanvekili Hasan İpek, "Atakum'daki Mustafa Demir Başkanın satmaya çalıştığı alan bin 93 metrekarelik bir alan. Bu alan Yeni Mahalle tramvay durağının orada, yani çok merkezi bir yerde. Burası aslında park yeriydi. Burası bundan 3 yıl önce itfaiye alanı yapılacak diye belediye hizmet alanına çevrildi ve o tarihte demiştim ki, 'Siz burayı satarsınız, onun alt yapısını oluşturuyorsunuz' diye ifade etmiştim. Geldiğimiz noktada dediğim olay oldu, belediye hizmet alanını ticarete çevirip satmaya çalışıyorlar. Şu anda da orayı rant uğruna satmaya çalışıyorlar. Yani aslında buranın geçmişi park alanı olarak kullanılıyordu ama maalesef belediye başkanı Mustafa Demir rant peşine düşmüş ki burayı da satmaya çalışıyor. Mustafa Demir Başkanın satmaya çalıştığı diğer arazi ise Tekkeköy'deki 146 bin metrekarelik bir arazi, yani çok büyük bir arazi. Bu arazi eskiden tarım arazisi olarak kullanılıyordu, çok verimli topraklardı. Önce bu alanı sanayi ve ticari noktaya dönüştürdüler ve bizler yine karşı çıktık, 'Olmaz, tarım arazisini mahvediyorsunuz' dedik, 'Yapmayın' dedik, bizi dinlemediler. Şimdi bizle inatlaştılar, gelinen noktada ise satmaya hazırlanıyorlar. Yani kısacası bu satışlar tamamen rant projesidir" şeklinde konuştu.

"MERT PLAJI YOK OLDU"
Balıkçı Barınağı yüzünden Mert Plajı'nı yok ettiklerini vurgulayan Hasan İpek, "Şu anda oradaki Mert Plajı'nı yok etmiş durumdalar. Oraya kayık bağlama noktaları oluşturmuşlar. Bugün de mecliste kayık bağlama noktalarının ihalesi yapılacak ama bizim itiraz ettiğimiz şey kayık bağlama noktası falan değil. Bizim itiraz ettiğimiz şey plajın yok edilmesi, o doğal güzelliğin çürütülmesi. Biz buna kızıyoruz, yoksa kayık bağlama noktaları yapılabilir ama plaja zarar vermeyecek bir şekilde olursa daha iyi olacağını söylüyoruz. Şu anda plajı tamamen yok ettiler, yerine balıkçı barınağı yaptılar, biz buna karşıyız. Çünkü İlkadım'da Fener Plajı haricinde başka bir plaj yok. Tek burası vardı, burayı da yok ettiler" diye ifade etti.

Kaynak:Emine Temiz Yılmaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir