Demir, "Gelecek nesiller için çalışıyoruz"

Demir, Gelecek nesiller için çalışıyoruz
AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, TBMM'nin açılışı ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı

 

HABER-FOTO: Ayhan GONCA
 
23 Nisan 1920'de TBMM'nin açılmasıyla halkın yönetime hakim olduğunu belirten Demir, mesajında şu ifadelere yer verdi: Türk tarihinde ilk kez egemenlik ulusa verilmiştir. Meclis içinde İstiklal Mahkemeleri kurulmuş ve yargı gücü de kullanılmıştır. TBMM, yaptığı anayasa ile Kurucu Meclis özelliğini göstermiştir. Meclis Hükümeti sistemi kabul edilmiştir. Millet iradesine dayanan ve seçimle işbaşına gelen TBMM’nin çalışmaya başlamasıyla yeni Türk devletinin de kuruluşu hazırlanmıştır. Millet egemenliği, milli irade ile eş değerde sayılmış, Kurtuluş Savaşı boyunca millî egemenlik Türk milletinin manevi dayanağı olduğu gibi milletin azim ve iradesi de bu güçten doğmuştur. 
 
Ayrıca Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, bugünü çocuklara armağan ederek, gelecek nesillerin önemine dikkati çekmiştir. Bu bayram tüm dünya çocuklarının kardeşçe ve barış içerisinde yaşanacak bir dünyanın tohumlarının atıldığı bir bayramdır. Atatürk, bu anlamlı günü ilan etmesiyle Türk çocuklarına verdiği önemi göstermiştir. Hükümet olarak bizler de, gençler ve çocukların eğitimi için adeta seferberlik ilan etmiş durumdayız. Bu çalışmalar, hayata geçen projeler, gelecek nesillere daha refah bir ülke bırakmak için yapılıyor. Ulaşabildiğimiz en son noktada bayrağı çocuklarımıza emanet edeceğiz. Çocuklarımızın hayallerini gerçekleştirmesi, hedeflerine ulaşması, ülkesine ve insanlığa faydalı olması her türlü değerin üzerindedir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm çocuklarımızın ve milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum.
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel