Defne Samyeli'ye Tüik'ten Ceza

Defne Samyeliye Tüikten Ceza
Ülkedeki açlık, yoksulluk ve fakirlik rakamlarını araştırmak için ünlü televizyoncu Defne Samyeli’nin de kapısını çalan TÜİK, olumsuz yanıt alınca cezayı kesti

Ülkedeki açlık yoksulluk ve fakirlik rakamlarının belirlenmesi için Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 81 ilde inceleme yapan TUİK görevlileri Defne Samyeli’nin de kapısını çaldı. Bu inceleme gereği TUİK tarafından eve yerleştirilecek olan bir kişi bir ay boyunca evin gelir ve giderlerinin istatistik raporunu oluşturmakla görevli olacaktı. Fakat özel hayatın gizliliğine aykırı bir durum olduğunu belirten Samyeli, aynı zamanda vakit sıkıntı yaşandığı için görevlileri kabul edemeyeceğini söyledi. Bunun üzerine kendisine 923 Türk Lirası ceza kesildi. Samyeli, cezayı ödeyeceğini ama hakkını aramak için mahkemeye başvuracağını da belirtti.

Hakkımı çiğnetmeyeceğim

Ünlü televizyoncu Defne Samyeli Twitter hesabından, “Bence vatandas olarak bizim de hakkimizi aramamizdan daha dogal bir sey yok. Devletin bir kurumu istiyor diye hakkimi cignetmeyecegim” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel