Davutoğlu, iki müjde birden verdi

Davutoğlu, iki müjde birden verdi
Başbakan Ahmet Davutoğlu, iki müjde birden verdi.

TBMM’de grup toplantısında MHP’ye ve Devlet Bahçeli’ye seslenen Başbakan Ahmet Davutoğlu, PKK’nın silah bırakması yönünde yapılan açıklama karşısında çok ağır ifadeler kullanıldığını kaydederek, MHP’nin herkesle kucaklaşması gerektiğinin altını çizdi.

 “ENGELLİ VATANDAŞLARA BÜYÜK MÜJDE”

Engelli vatandaşlardan kendi işlerine kuranlara 36 bin Türk Lirasına kadar hibe vermeyi kararlaştırdıklarını açıklayan Başbakan Davutoğlu, ”Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yaptığı çalışma ile kendi işini kuruyorsa engelli vatandaşlarımızın hepsine, kredi değil bu, 36 bin liraya kadar hibe. Yine 250 milyon fidan dikme kampanyası başlatıyoruz. Önümüzdeki 6 ay içinde 250 milyon fidan dikeceğiz, İş-Kur bünyesine 6 ay fidan dikimi ve bakımı için 120 bin vatandaşımızı istihdam edeceğiz. Bir taraftan da önümüzdeki dönemde ayrıca bir istihdam paketi ve diğer sosyal ve ekonomik ağırlıklı paketlerle vatandaşlarımıza müjde vermeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

“6 BİN 223 ADAY ADAYI BAŞVURDU”

7 Haziran seçimleri için AK Parti’ye aday adaylığı için 6 bin 223 kişinin müracaat ettiğini açıklayan Davutoğlu, “28 Şubat’ın yıldönümünde partimiz açısından önemli bir çalışma yapıldı, temayül yoklamaları. Diğer partiler kendi iç problemleri ile uğraşırken, AK Parti tam bir demokrasi şenliği içinde 7 Haziran’a yürüyor. 6 bin 223 aday adayı başvurdu. Bu sadece tek tek kişilerin bireysel hayat planlaması açısından değil, AK Parti’nin bu vatandaşlarımız için nasıl büyük bir önem atfetmesi bakımından bizim için dikkate şayan. Bütün bu aday adayları değerlendirmeleri titiz bir şekilde yürüyecek. İlk temayül yoklamalarını yaptık, birçok ildeki arkadaşlarımızla konuştum, temayül yoklamalarında katılım yüzde 90’ı aştı. Teşkilatımız bu süreci sahiplendi. 28 Şubat’ın o karanlık Türkiye’sinden, eski Türkiye’sinden Türkiye’yi alıp çıkartan AK Parti kadroları, 7 Haziran’a doğru yeni Türkiye’nin inşası çerçevesinde kararalı bir şekilde yürüyorlar. TBMM grubumuzun vakar içinde gösterdiği birlik, beraberlik, direnç Türk demokrasisinin en büyük teminatıdır. Özgürlüklerin korunması ve İç Güvenlik Paketi ile ilgili her türlü görüşe açık olduğumuzu teyit ediyorum ama her ne suretle olursa olsun sizin direnciniz ve kararlılığınızla bütün bu yasama çalışmaları hayırlısı ile kemale erecektir” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Siyaset