Çocukları Sanal Dünyadan Koruyun

Çocukları Sanal Dünyadan Koruyun
Samsun Yeşilay Temsilcisi Mümin Argun, “Bilgisayar ve internet hayatımızı bir yönüyle oldukça kolaylaştırırken, bir yönüyle de bilinçsiz ve aşırı kullanımdan dolayı olumsuz etkiliyor. Çocukları sanal dünyadan koruyun” dedi

 

Gelişen teknolojide ailelere karşı uyarılarda bulunan Samsun Yeşilay Temsilcisi Mümin Argun, “Bilgisayar ve internet hayatımızı bir yönüyle oldukça kolaylaştırırken, bir yönüyle de bilinçsiz ve aşırı kullanımdan dolayı olumsuz etkiliyor. Çocukları sanal dünyadan koruyun” dedi. 

Teknolojinin gençler üzerindeki etkisini değerlendiren Samsun Yeşilay Temsilcisi Mümin Argun, “Gençlik nereye gidiyor? Eskiden yüz yüze sohbet eden, mektuplaşan, özlem çeken gençlik şimdi nerelere geldi? Artık teknoloji gelişti. Cep telefonlarıyla yatıp cep telefonlarıyla kalkıyoruz. Bu hayatımızı önemli derecede etkiliyor. Vücudumuza radyasyon yayması da cabası. Teknoloji artık hayatımızda, hiç olmadığı kadar, vazgeçilmez halde. Cep telefonsuz hayat düşünemiyoruz, ofislerimizde saatlerce bilgisayar ekranı karşısındayız. Alışverişlerimizi internetten yapıyor, çocuklarımızın fotoğraflarını arkadaşlarımıza sosyal paylaşım sitelerinden gösteriyoruz. Ticarette elektronik ticaret ve teknolojik unsurların payı gitgide daha da artıyor. Mümkün olan en geniş ekranlı ve en gelişmiş televizyonu satın alıyor, yorgun argın eve geldiğimizde önce onu açıyoruz. Kafamızı dağıtmak için bilgisayarların ve oyun konsollarının karşısında sabahlıyoruz. Bilgisayar ve internetin hayatımıza getirdiği sayısız fırsat ve faydalarını kimse inkar edemez. Hayatımızı bir yönüyle oldukça kolaylaştırırken, bir yönüyle de bilinçsiz ve aşırı kullanımdan doğan olumsuzlukların ortaya çıkmasına da sebep oldu” diye konuştu.

Çağımızın en büyük hastalıklarından biri cep telefonu ve internet bağımlılığı olduğunu belirten Samsun Yeşilay Temsilcisi Mümin Argun, “İnternet adı üzerinde, bütün dünyayla kurulan ‘bağ’ ve ‘ağ’ özelliğine sahip. İki yanı keskin kılıç misali her an tehlike saçan, çocuğunuzun iç dünyasını tahrip eden, size yabancılaştıran hatta insanlık dışı bir çizgiye getirme potansiyeli olan bu ‘bağ’a bağımlı olmaması veya bu hastalıktan kurtulması öncelikle anne - babaların sorumluluğundadır. Bilinçli ve uygun yol ve yöntemleri izleyerek evlatlarınızı bu tehlikeden kurtarabilir, muhtemel zararları mümkün olduğunca azaltabilirsiniz. Dünyayı saran bu sanal ‘ağ’a evladınızı kaptırmamak ve sonunda ağlamamak için tedbirinizi şimdiden alın. Teknolojiyi kullanmak, nimetlerinden faydalanabilmek, elbette ki çok yararlar sağlamaktadır. Ancak diğer taraftan da sosyal birçok tatsız olayların gelişmesine aracı olacağı da muhakkaktır. Çocuklarımızı cep teknolojisinin sebep olduğu tehlikelerden korumak için gerekli hassasiyeti göstermeli ve hele çocuk ağlıyor diye cep telefonunu oyuncak gibi çocuklara verilmesinin önüne geçmeliyiz. Her zaman bu teknolojiye karşı dikkatli ve kontrollü davranmalıyız” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel