Çocuklara ‘Girişimcilik’ Aşılanacak

Çocuklara ‘Girişimcilik’ Aşılanacak
Samsun TSO Kadın Girişimciler Kurulu ile İlkadım Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında, çocuk ve gençlerde 'girişimcilik' bilincinin oluşmasına katkı sağlamak amacıyla, “Adam Olacak Çocuk” adı altında proje imzalandı.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Kadın Girişimciler Kurulu ile İlkadım Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde hayata geçirilen, “Adam Olacak Çocuk” projesinin protokolü düzenlenen törenle imzalandı. Samsun TSO’da düzenlenen törende protokole İlkadım İlçe Kaymakamı AhmetNarinoğlu, Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve Samsun TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Gülay Atik imza attı.

Törende konuşan İlkadım İlçe Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, her şeyin eğitimle başladığını ifade ederek, “İlçemiz sınırları içinde birçok kamu kurum ve sivil toplum örgütü bulunmakta. Sürekli kaymakamlığımıza proje sunuluyor. İlçemizde uygulamaya konulan her proje Samsun’a hitap ediyor. Bugün imzaladığımız proje de özellikle geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için çok önemli. Başarılı iş kadınlarımızın öykülerini öğrencilerle paylaşacağız. İnşallah çocuklarımıza en iyi şekilde girişimciliği anlatacağız” dedi.

Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise projenin başarılı olacağına inancının tam olduğunun altını çizerek, “Odamız bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Girişimciler Kurulumuz olsun, Genç Girişimciler Kurulumuz olsun gerçekten çok güzel projeler üretiyorlar. Biz de yönetim olarak kurullarımıza gereken desteği veriyoruz. Bu projede bunlardan biri. Samsun ekonomisine, eğitimine, kültürüne ne kadar katkımız olursa, o kadar mutlu oluruz. ‘Adam Olacak Çocuk’ adı altında uygulanacak projede gençlerimize en iyi şekilde girişimciliğin anlatılacağına inanıyorum” diye konuştu.

Samsun TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gülay Atik de, “Projemizin amacı, TOBB’a bağlı Kadın Girişimciler Kurullarına yüklenen misyon gereği, girişimcilik konusunda eğitimler vermek, girişimci kadınları girişimci olmayı hedefleyen gençlerle bir araya gelmelerini sağlamak ve ‘Ağaç yaşken eğilir’ atasözünde olduğu gibi henüz ilkokul döneminde olan çocukları girişimci kavramı ile karşılaştırmak, ayrıca, girişimcilik bilincinin oluşmasına katkı sağlamak. Proje, İlkadım ilçesi sınırları içinde yer alan 16 ilköğretim okulu ve 7 meslek lisesinde uygulanacak. İlköğretim okullarında 4’üncü sınıf öğrencilerine, liselerde ise 9’uncu sınıf öğrencilerine uygulanacak projemizde hedef 4 bin öğrenciye ulaşmak. Proje kapsamında Samsun’da mesleklerini sürdüren iş kadınlarımız, başarılarının sırlarını, bugünlere nasıl geldiklerini çocuklarımızla paylaşacaklar. Proje 6 Aralık tarihinde Sema-Cengiz Büberci Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde başlayacak” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Karadeniz