CHP'nin başörtüsü kararını açıkladı

CHPnin başörtüsü kararını açıkladı
CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, TBMM Genel Kurulu'na başörtüsü ile gelecek milletvekillerine karşı CHP'nin sergileyeceği tutum ile ilgili konuştu

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, TBMM Genel Kurulu'na başörtüsü ile gelecek milletvekillerine karşı CHP'nin sergileyeceği tutum ile ilgili konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, TBMM Genel Kurulu'na başörtüsü ile gelecek milletvekillerine karşı CHP'nin sergileyeceği tutum ile ilgili olarak, "Ortak karar alınmayacak, herkes kendi fikrini söyleyecek" dedi.TBMM'de yapılan CHP kapalı grup toplantısında Genel Kurul'a başörtüsü ile gelecek milletvekillerine karşı sergilenecek tutum tartışılıyor. Basına kapalı yapılan toplantı çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplayan İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, ortak bir karar alınmayacağını, herkesin kendi fikrini söyleyeceğini, Genel Kurul'da herhangi bir eylem olup olmayacağını ise bilmediğini söyledi.

İNCE: TAYYİP ERDOĞAN’IN ELİNDEN BU SİLAHI ALACAĞIZ

 

CHP grubu, AK Partili kadın vekillerin Meclis Genel Kurulu’na başörtüleri ile girme kararı karşısında takınılacak tavrı ele aldı. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, basına kapalı toplantının ardından, konuyla ilgili sert açıklamalar yaptı.

 

AK Partili kadın milletvekillerinin TBMM Genel Kurulu’na başörtüsü ile girme kararı almalarından sonra CHP’li milletvekilleri, Meclis’te yaptıkları kapalı grup toplantısında Genel Kurul’da nasıl tavır takınacaklarını masaya yatırdı. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı sonrasında gazetecilere bir açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, “Soru şu, siz asıl niyetinizi söyleyin. Herkesin başını zorunlu kapatmasını ne zaman yapacaksınız. 5 yıl sonra hangi noktaya gelecekler. 6 yıl önce bunu söyleyen bir milletvekilini disipline veren bir zihniyet, bu kadar ikiyüzlü, topluma yalan söyleyen zihniyet gelecekte hangi noktalara gelecek. ‘Türban yüzde 1.5’un sorunudur’ diyen zihniyet yine bu kafadır” diye konuştu.

 

"AMAÇ SEÇİM MAĞDURİYETİ"

 

Türkiye’de haberleşme özgürlüğünün, seyahat etme özgürlüğünün olmadığını savunan İnce, Türkiye’de hiçbir özgürlüğün olmadığını iddia etti. Kişisel yaşama saygılı olduklarını açıklayan İnce, “Onu takar ya da takmaz onun yaşam biçimidir ama bu özgürlük değildir, hatta bir özgürlükten vazgeçmektir. Saçını açma özgürlüğünden vazgeçmektir. Genel Başkan Yardımcımız Şafak Pavey Genel Kurul’da zamanı gelince yapacak, ben de grup başkanvekili olarak açıklamalarımı yapacağım. AK Parti’nin bu oyunlarına alet olmayacağız. Mağrur olmalarına rağmen mağdur görüntüsü çizmelerine engel olacağız. Onların toplumu kandırmalarına, millete yalan söylemelerine engel olacağız. Yani Sayıştay raporları gelmeyecek Meclis’e, Başbakan’a dokunmayı ibadet sayacak, doğduğu şehri mübarek sayacak, Kazlıçeşme’ye gitmeyi farzı ayın kabul edecek bir İslam anlayışı sakat bir anlayıştır. Bunların İslam anlayışı siyasetle iç içe bir İslam anlayışıdır. Hiçbir dertleri yok, dertleri sadece seçim öncesinde bir seçim mağduriyeti oluşturmaktır. Bunu diline dolayacak, meydanlara çıkacak, ‘benim başörtülü bacım’ diye başlayacak. Sanki başörtülüler sadece onun bacısı, bizim bacımız değil. Tayyip Erdoğan’ın elinden bu silahı alacağız biz. Mağrur olmasına rağmen mağdur görüntüsü çizmesine izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

 

"MÜSLÜMANLARI İKİYE BÖLDÜLER"

 

Hayatında başını hiç örtmemiş kişilerin Tayyip Erdoğan’ın gözüne girmek için ilginç açıklamalar yaptıklarını belirten İnce, “Müslümanları da ikiye böldü bunlar. Bir bizim gibi kal-u beladan beri Müslüman olanlar, birde Tayyip Erdoğan’dan sonra Müslüman olanlar çıktı başımıza. 2.5 yıllık milletvekilliğinde kürsüye çıkıp yeminden başka hiçbir iş yapmayan bir kadın milletvekili şimdi bu açıklamaları yapıyor. Denmek ki senin görevin buymuş, özel görevli gelmişsin buraya. Bir kere kürsüye çıkıp ta bu milletin sorunlarını anlatmamışsın, kadınların hiçbir sorununu Meclis’te konuşmamışsın. Yeminden başka hiçbir konuşması olmayan kişi bugün türban bayraktarlığı yapıyor. Seçim öncesinde AK Parti’nin elindeki bu yalancı, mağdur flamasını onların elinden alacağız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel