CHP’li seçmen 'Ak Parti' dedi

CHP’li seçmen Ak Parti dedi
7 Haziran Milletvekili Genel seçimlerinden çıkan sonuç Türkiye’yi koalisyon hükümetine mecbur kılarken, seçimin hemen ardından yapılan siyasi gündem araştırması HDP’nin barajı aşması

,yeni oluşan tablo karşında halkın eğilimi, koalisyon senaryolarına bakış ve benzeri bir çok konuda önemli ipuçları verdi.

 Katılımcıların yüzde 53,48’i erken seçim isterken, yüzde 46,52’si ise oluşan tablodan memnun. Erken seçim yapılması durumunda seçmenin yüzde 88’i oy verdiği parti tercihini değiştirmeyeceğini, yüzde 8’i ise oy verdiği partiyi değiştireceğini, yaklaşık yüzde 4’ü ise kararsız olduğunu açıkladı. Politic’s Araştırma Şirketi 12 ilde bin 300 katılımcı ile yaptığı son kamuoyu araştırmasını açıkladı. Ankette CHP’li seçmenin yüzde 57,14’ü AK Parti ile koalisyonun olmasını istiyor. AK Partili seçmenin ise yüzde 14,35’i CHP ile koalisyonun kurulmasını istedi. AK Parti-CHP koalisyonuna MHP’li seçmenin yüzde 7,14’ü, HDP’li seçmenin ise yüzde 23,08’i destek verdi.


Öte yandan, araştırmaya katılan tüm vatandaşların en çok desteklediği koalisyon AK Parti ile MHP koalisyonu. Seçmenlerden yüzde 52.05’i bu koalisyona destek verdi. AK Parti-CHP koalisyonu ise yüzde 23.16, CHP-MHP-HDP koalisyonu yüzde 12.91, AK Parti-HDP koalisyonu yüzde 4.10 destek buldu.

Vatandaşa erken seçim hakkındaki düşünceleri de soruldu. Vatandaşların yüzde 53.48’i olumlu, 46.52’si de olumsuz cevap verdi. AK Partililerin yüzde 81.34, CHP’lilerin yüzde 18.10’u, MHP’lilerin yüzde 51.02’si ve SP ile BBP’lilerin yüzde 57.14’ü erken seçime destek verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel