CHP’li Milletvekili’nden gazetemize ziyaret

CHP’li Milletvekili’nden gazetemize ziyaret
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Doç Dr. Okan Gaytancıoğlu ve CHP Çarşamba İlçe Başkanı Süleyman Bilici, gazetemize ziyarette bulundu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili, Genel Başkan Başdanışmanı ve Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyon Üyesi Doç Dr. Okan Gaytancıoğlu ve CHP Çarşamba İlçe Başkanı Süleyman Bilici referandum çalışmaları kapsamında gazetemize de ziyaretlerde bulundu.

İlçede bir dizi ziyaretlerde bulunan CHP’li Milletvekili Haber Expres Gazetesi’ne de ziyarette bulundu. İlçe halkını 16 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek referandum hakkında bilinçlendirmek istediklerini anlatan Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, gazete personeli ile bir süre sohbette bulundu.

Ziyarette konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Çarşamba İlçe Başkanı Süleyman Bilici, referandum sürecine değinerek, “Çiftçinin, esnafın, işçinin, emeklinin bu kadar sorunu dururken, maalesef iktidarda bulunanlar kendi çıkar ve menfaatleri referandum sürecini halkımızın gündemine taşımışlardır. Aslında halkımızın derdi sadece referandum değil. Ülkemizin yönetimini bir kişiye vermek değildir. Burada bir siyasi seçim yapmayacağız. Bundan önce çeşitli partilere oy vermiş değerli halkımıza sesleniyorum bu bir siyasi parti seçimi değil. Ülkemizin yönetiminin bir kişiye bırakacak mıyız bırakmayacak mıyız onu seçeceğiz. Evet verenlerle de, hayır diyenlerle de bir arada yaşayacağız.  16 Nisan tarihinde yapılacak referandumda evet çıkması halinde kimse kusura bakmasın, devlet parti devleti olacak, yargı siyasi yargı olacak. İşçimize, çiftçimize sesleniyorum. 16 Nisan tarihinde hayır çıkmayacak gibi bir tereddüdümüz veya endişemiz yok. Halkımızı her şeyi görüyor ve biliyor. Hayır çıkması için bu değişikliği parti olarak elimizden gelen tüm gayretle anlatacağız.” Şeklinde konuştu.

img_8987.jpg

Kendisine yapılan sıcak karşılamadan dolayı Çarşamba halkına ve gazetemiz yetkilerine şükranlarını sunan CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ise yaptığı konuşmada, “Referandum çalışmaları kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi’nin tüm örgütü bir görev bilinciyle çalışmakta. Kararsız olan ve ya konuyu tam anlamıyla kavrayamayan vatandaşlarımıza yapılacak olan değişikliği anlatmaktayız. Çünkü hepimizin bildiği gibi bugün iktidar bu konuları basından gizledi. Haber alma özgürlüğümüzü kısıtladı. Mecliste bizi sabaha kadar çalıştırıp, sonra 3 haftalık bir süreyle bunu bekletti. Halbuki bu süreç içerisinde 18 maddenin içinde neler olduğunu herkese anlatabilirlerdi. Bu konuları tüm kamuoyu ile paylaşabilirlerdi. Kaldı ki Türkiye’nin gündeminde İlçe Başkanımızın bahsettiği gibi bu değişiklik yoktu. İşsizlik bugün çok ciddi bir sorun. Türkiye Cumhuriyet tarihinde en büyük işsizlik oranları görülmekte. Özellikle üniversiteli gençlerimiz ciddi bir iş bulma sorunu yaşamakta. Gençlerimiz artık maalesef ülkeyi terk etmeyi düşünür hale geldiler. İş bulamamaktan moralleri bozuluyor. 22-23 yaşlarında ki gençlerimizin halen anne ve babasından harçlık almasını, utanmasını bizler istemiyoruz. Onun dışında 11 milyon emeklimiz var. Emekli inanın artık kahvelere gidemiyor. Cebinde çay parası bile olmayanlar var. Emeklileri yıllardır oyalayan bir AKP iktidarı bulunmakta. Promosyon konusunu bizler gündeme getirdik ancak onu da vere vere 300 TL’lik bir miktar verdiler. Bu insanlarla dalga geçmektir. Çarşamba gibi bir ilçeye baktığımızda bir tarım ilçesinde üreticinin hali perişan.Fındık geçtiğimiz seneki fiyatların altında. Fındıkta Türkiye çok ciddi bir ihracatçı bir ülke. Daha önceki yıllarda Fiskobirlik ile piyasayı organize eden devlet, maalesef piyasayı tamamen yabancı tekellere bıraktı. Fındık konusunda Cumhuriyet Halk Partisi’nin çok önemli bir raporu bulunmakta. Devlet arz fazlasını mutlaka değerlendirecek. Bu nedir? Okulda fındık dağıtılabilir.Yaşlılara fındık dağıtabilir, sosyal yardımlarda fındık dağıtılabilir. Devlet alıcı olduğu zaman piyasa fiyatları yükselir. İkinci olarak biz yaşlanan fındık bahçelerini, üreticiye fazla bir masraf olmadan yenilemeyi düşünüyoruz. Bahçelerimizi yenileme imkanımızı yüksek seviyelere çıkartmak istiyoruz. Mutlaka Fiskobirlik etkin bir rol oynamalıdır. Ayrıca burada 5 yıldır kapalı olan bir Şeker Fabrikası var.

img_8992.jpg

Cumhuriyet Halk Partisi neden şekere önem veriyor? Neden pancara önem veriyor? Şeker Fabrikaları’nı yaygınlaştırmak istiyoruz. Eskimiş fabrikaları modernize etmek istiyoruz. Kotayı kaldırıp, insanlarımıza yedirilen nişasta bazlı şekerin kotasını Avrupa Birliği ülkelerinin seviyesine çekmek istiyoruz. Şuan da şeker tüketiminin %15’i nişasta bazlıdır. Avrupa ülkelerinde bu oran %1. Onun için Türkiye’nin Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına ihtiyacı var. Türkiye’nin gündeminde bu konular var. Türkiye saman ithal ediyor. Türkiye hayvan ithal ediyor. Türkiye bakın fındığını düşük değerlere pazarlıyor. Ama dışarıdakiler fındıktan 30 milyar dolar para kazanarak 180 Milyar Dolarlık bir çikolata sanayisini kurup işletebiliyor. Bizlerde bunu rahatlıkla yapabiliriz. İktidara da diyoruz ki gelin bunları konuşalım. Gelin işsizliği konuşalım. Gelin terörü ve esnafın sorunlarını konuşalım diyoruz. Onlarda 18 maddelik Anayasa teklifini konuşuyor. Aslında onlarda konuşamıyor. Çünkü bilmiyorlar. Anayasaya neden evet denilmesi gerektiğini bilmiyor. Çünkü haksız olunan bir şeyi insan anlatamaz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak sonuna kadar tek adam rejimine karşıyız. Parlamenter, demokratik sistemin daha da güçlendirilmesini istiyoruz. Ancak Türkiye’nin bir kişinin yönetmesini, hem idarede hem yargı da hem de yasa yapma noktasında istemiyoruz. Bizler kimi görürsek bu konuları teker teker herkese anlatıyoruz. Kafasında bir soru işareti olmasın istiyoruz. Bizler Atatürk’ün bize emanet bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak ve kollamak üzere herkese anlatıyoruz. Hayır’da hayır vardır. 1 aylık bir süre var. Türk halkı gerçekten düşüncelerimize sempatik bir şekilde bakmaktadır. Tüm kararsız halkımıza bunu anlatacağız. %60’ın üzerinde bir rakamla Türkiye hayır kararını verecek. Var gücümüzle bu süreçte çalışacağız.” Şeklinde konuştu.

Milletvekili Gaytancıoğlu konuşmasının ardından bir süre personellerle sohbette bulundu. Gazete yöneticilerine teşekkürlerini sunan Milletvekili, kurum ziyaretlerinde bulunarak ziyaret turlarına devam etti.

HABER: Nurhan GÜZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber