Miniklere 'güvenli ulaşımı' öğretecek proje

Miniklere 'güvenli ulaşımı' öğretecek proje
Samsun'da öğrencilere, kent içi güvenli ulaşım eğitimi vermek için hazırlanan "Kent İçi Güvenli Ulaşım Sosyal Sorumluluk Projesi"nin açılışı yapıldı

Samsun Valiliği öncülüğü, Samsun Büyükşehir Belediyesi desteğiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Makina Mühendisleri Odası(MMO) Samsun Şubesi işbirliğiyle; Atakum, İlkadım, Canik ve Tekkeköy ilçelerinde bulunan 73 merkez ve köy okullarını kapsayan "Kent İçi Güvenli Ulaşım Sosyal Sorumluluk Projesi"ne start verildi. Mustafa Kemal İlkokulunda düzenlenen proje açılışına; Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

20170316aw012116_02.jpg
Toplantıda ilk olarak konuşan MMO Samsun Şube Başkanı ve Samulaş Genel Müdürü Kadir Gürkan, "Çevre kirliliğini azaltabilme, enerji verimliliğini doğru kullanabilme ve ulaşım güvenliğini artırabilmenin tek yolu toplu taşıma araçlarını kullanmaktan geçiyor. Toplu taşıma araçlarını doğru kullanabilmenin yolu da sistemi iyi bilmek ve ondan doğru faydalanmaktan geçiyor" dedi.
Dünyada hiçbir şeyin eğitimden ayrı düşünülemeyeceğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, "Eğer bir yerde trafik sorunu varsa eğitimin sorunudur. Sokaklarda caddelerde kirlilik varsa o da eğitim sorunudur. Eğitimin dokunamayacağı bir alan yoktur. Bu proje de ilkokuldan başlayarak ulaşımı toplumsal bir bilince çevirmeye yönelik bir proje. Şehirde yaşamanın bir kültürü var. Şehirde yaşamanın kültürünü öğretmek bizim en temel görevlerimizden bir tanesidir" diye konuştu.
Küçüklere toplu taşıma bilincinin verilmesinin toplu taşımada olumlu neticelere yol açacağını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, "Bununla birlikte kent içi yaşam standartları daha da artar. Bundan 15-20 yıl önce okula yürüyerek gidiliyordu. Şimdi ise servisler var. Toplu taşıma araçları gelişti. Dolayısıyla araçları bilinçli kullanmak daha da bilinçli olmayı gerektiriyor" şeklinde konuştu.

20170316aw012116_04.jpg
Trafik konusunda çok hassas olduğunu belirten Samsun Valisi İbrahim Şahin ise, "Bu ülkede yaşayan bir vatandaş olarak trafik kurallarına uyacağız. Uymayanları uyaracağız. Araç sayılarının ve yol standardının arttığı bir ülkede kurallara uyarsak trafiğin hızlandırılacağını bilmemiz gerekiyor. İstanbul'da otomobillerin 1 saatte yol aldıkları mesafe ortalama 30 kilometre. Araçlara yeşil yandığında yayalar kendini yola atarsa, yayalar yeşilde geçerken araçlar yayaların üzerine giderse keşmekeşlik olur. Samsun'da da büyüklerin trafik kurallarına uymama gibi kötü bir alışkanlık var. Onun için sizde ricam büyükleri bu konuda uyarın. Trafik kurallarına siz de uyun. Uymayanları da uygun bir dille uyarın" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Eğitim