CHP'li "Kadınlar kahvaltıda" buluştu

CHPli Kadınlar kahvaltıda buluştu
Cumhuriyet Halk Partisi Çarşamba Kadın Kolları Başkanı Buket Köse ve partililer Milletvekili adayı Şevki Yılmaz'ın katıldığı kahvaltıda bir araya geldiler

Kahvaltı programında ilk önce kürsüye çıkarak partili bayanlara konuşma yapan CHP Çarşamba İlçe Kadın Kolları Başkanı, "Bu gün düzenlemiş olduğumuz birlik dayanışma ve tanışma kahvaltımıza hepiniz hoş geldiniz diyerek başlayan Başkan Buket Köse, "Şeref verdiniz bizleri onurlandırdınız. Bu kahvaltı da bizlere verdiği katkılardan dolayı Şevki Yılmaz'a teşekkür ediyorum. Kadın Kolları olarak yönetici arkadaşlarımla birlikte göreve geldik. Arkadaşlarımla amacımız partimizi en iyi şekilde temsil etmek ve oylarımızı olabildiğince arttırmaktır. Bunun yolu da çalışmak, çalışmak, hiç durmadan çalışmaktır. Bizler bunun için sadece elimizi değil, bütün vücudumuzu taşın altına koyacağız. Çalışacağız, yılmayacağız, yorulmayacağız. Ve başaracağız. Bunun sözünü buradan hepinize vermek istiyorum" ifadeleri ile şöyle devam etti.

'Kadınları CHP'ye sahip çıkmaya davet etti'

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Buket Köse, "Bu yapacağımız çalışmalarda sizlere çok ihtiyacımız olacak. Sizler de bayanlarda gereken desteği, gücü yardımı yaptığınızda aşamayacağımız hiç bir engel olamaz. Biz Kadın Kolları olarak her ayın 5-15-25' nde yönetim kurulu toplantımızı yapıyoruz. Bu toplantılarımıza siz bayanlarda her zaman katılabilirsiniz. Bu şekilde sizlerinde öneri ve görüşlerini dinleyebilir, el ele vererek partimizi yeniden en üst seviyeye çıkartarak iktidara yürümesini sağlayabiliriz. Ülkemiz, çocuklarımız için, geleceğimiz için, laik ve Cumhuriyetçi Türkiye için AKP faşizminden kurtulmak için sizleri partimize destek olmaya partimize sahip çıkmaya davet etmek istiyor, bizleri bu kahvaltıda onurlandırdığınız için teşekkür ediyorum. " dedi.

kahvalti_chp1.jpg
'Bilici, Kılıçdaroğlu'na saldırıyı kınadı'

Kadın Kolları Başkanı Buket köse'den sonra söz alan İlçe Başkanı Süleyman Bilici ise, Bu gün ilçe Kadın Kolları Başkanımız Buket Köse ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız böylesi güzel bir ortamda sizlerle bizleri buluşturduğu için çok teşekkür ediyorum. Elbette ki bu yolda bizlere her zaman destek veren Milletvekili adayımız Şevki Yılmaz ' da ayrıca teşekkür ediyorum. Ülkemiz büyük bir sarmaldan geçiyor. Şehit cenazesine katılan Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırıyorlar. Son yapılan yumurtalı saldırıyı kınıyorum. Bu saldırıyı yapanlar belli. Oslo görüşmelerinde bulunanlar, Habur kapısını açıp hakimleri kapıda karşılatanlar, İmralı ile görüşmeler yapanlar bu saldırıyı tezgahlıyorlar. " dedi.

'CHP'yi küçük düşürmek için '

CHP Çarşamba İlçe Başkanı Bilici, "Bunların bilinçli olarak CHP'yi karalamak ve halkın gözünde küçük düşürmek için yapıldığını çok iyi biliyoruz. İşsizlik başını almış gidiyor. İnsanlarımız çaresiz. Bunların hepsini sizlerin de desteği ile iktidara gelerek çözeceğiz. Bu birlik ve beraberlik oldukça, Milletvekili adayımız Şevki Yılmaz gibi isimlerimiz oldukça yapamayacağımız hiç bir iş yok. Yeter ki halka kendimizi daha iyi anlatalım. Bu vesile ile bu gün sınav günü olmasına rağmen bizleri yalnız bırakmayıp buraya kadar geldiğiniz için teşekkür ediyorum. İyi ki sizler Laik, Cumhuriyetçiler, CHP'liler olarak varsınız. Sizlerle güzel günler ülke insanlarımızın olacak" diyerek konuşmasını tamamladı.

'Kendimi sizlere anlatamadım suçluyum'

Kahvaltı da son oalrak Milletvekili adayı Şevki Yılmaz CHP'li bayanlara hitap etti. CHP Milletvekili adayı Şevki Yılmaz konuşmasına, "Böylesi bir pazar günü vaktinizi aldığım halde geldiğiniz için ayrı ayrı hepinize teşekkür ediyor sizleri kutluyorum. Ben bu gün aday değilim. Daha önce adaydım hali hazırda seçimde önümüzde görünmüyor. Ama Çarşamba Kadın Kollarımız bizi böyle düşünmüş olsa gerek ki davet etti bizler de geldik. Ama 7 Haziran seçimleri öncesinde ön seçimde çalıştık ve 8. sıra aday oldum ama vekil olamadım. Ama buna küsmedim ve ilk sıra adayı gibi çalıştım bundan sonra da çalışacağım fakat sorun şu. Bu seçilememenin sorumlu ve suçlusu kendimim. Demek ki ben partililerimize ve halkımıza anlatamamışım suçum bu. Kendimi, partimi daha iyi anlatmak için yeniden sizlerin karşısına çıktım. Bu neden le kimseye küsme hakkım yok. "

'Cumhuriyeti bizlere yıktırmaya çalışıyorlar'

O günlerde seçilememiş olmama rağmen demiştim ki, kendi kendime söz vermiştim. Bizim siyasi kimliğimiz devam edecek, Cumhuriyeti bu sahte padişaha bırakmayacağız.   O günlerden beri mücadelemiz devam ediyor. İşadamı olarak kimseden korkmadık, korkmayacağız. Vatanımıza, toprağımıza, bayrağımıza sahip çıkacağız. Bu Cumhuriyeti biz kurduk, devamını bizler, sizler, el ele vererek çocuklarımıza, torunlarımıza mirasımızı bırakacağız. Bizim padişahlıkla işimiz yok. O kadar güzel bir Cumhuriyet kurulmuş ki, bütün ülkelerin özendiği cumhuriyeti bizlere yıktırmaya çalışıyorlar ama şunu çok iyi bilsinler ki; Atatürkçüler olduğu, CHP olduğu müddetçe, cumhuriyetçiler olduğu müddetçe bırakın Tayyip Erdoğan'ı, padişahlığını, onlar gibi on tanesi gelse bize gücü yetmez.

'Oylarınızla gittiler, vip'ten, cip'ten geçiyorlar'

Buradan birde seçilmişlerimize söylemek istiyorum. 7 Haziran seçimleri öncesinde ön seçimlerde şahsım oalrak vaatlerde bulunmuştum. Demiştim ki; Bizim oylarımızı alıp da, örgütüne geri dönüp bakmayan, bizim oylarımızla vip'ten, cip'ten geçip  havasını atanlar, örgütüne geri döndüğünde telefonlarına bakmıyorsa,  işlerimizi yapmıyorsa onlara o vekillik haram zıkkım olsun demiştim. Yapıyorlarsa sıkıntı yok.  Yapmıyorlarsa örnek alacaklar, Çarşamba, Bafra, Alaçam' da  velhasıl tüm Samsun ve Türkiye'de örgütü toplamak onların boynunun borcudur.  Çünkü onlar sizlerin oyları ile gittiler bu gün vip'ten, cip'ten geçiyorlar. Sakın hiç kimse yanlış anlamasınlar onları eleştirmiyorum.  Yapmıyorlarsa bir daha ki seçimde de Şevki Yılmaz olarak, bizler de onları sandığa gömmesini biliriz diyorum. Eğer ki seçilir gider isem, o söylediğim  vip, cip olayı sizin oylarınızla, mecliste gezerek, Samsun'da trafikte radarsız gezerek milletvekili olursam, arkamı döndüğümde  örgütümü de unutursam, Allah' ta beni oraya gitmeye nasip etmesin diyorum.

kahvalti_chp2.jpg

'Cumhuriyeti yıkmak isteyenlere bir ders verelim'

Çünkü CHP olarak şuanda iktidarda değiliz, 17 Belediyeden bir tane belediyemiz yok,  doğru dürüst belediye meclis üyemiz yok. Hepimiz bunları yaşıyoruz. Ne yaptık ön seçimde iki tane milletvekili çıkarttık. Bu 2 vekili 3-4-5 yaparız çok zor değil. Ama bunları yapmak fedakarlık, mücadele istiyor, azim, hırs  istiyor o da bizde var. Önemli olan bu arkadaşları dağıtmadan, küstürmeden  hanımefendilere, gençlere, örgütlere önem vererek bunları başaracağımıza inanıyorum. İnandığım için yollara çıktım. İnşallah sizler de inanırsınız ve 3-5 milletvekili çıkartırız ve göğsümüz kabara kabara, başımız dik, alnımız açık şu Çarşamba'nın meydanından bir yürürsek  yeter başka hiç bir şey istemiyorum.  Gençlerimiz işsiz. Başkanım değindi. Bu gençleri iş sahibi yapmadan, iktidar olmadan, belediyeyi almadan bunları yapmak mümkün değil. AKP öyle bir sistem kurmuş ki diyor ki; benden olmayan bertaraf olsun. Yanlarına yanaştırmıyorlar bile. Bir genç işe gireceği vakit bilsinler ki yakınımızdan olduğunu hatta teyzesinin bilmem neyi bir işe girecek onu işe almıyorlar. Böylesi zor bir dönemden geçiyoruz sizlere ve bizlere bu nedenle çok görev düşüyor. İşte o nedenle hep birlikte olursak Cumhuriyetimize, Atamıza da hepsine sahip çıkacağımızı düşünüyorum.  Ben inandım, sizde inanın hep beraber olalım. Bu Cumhuriyeti yıkmak isteyenlere bir ders verelim diyorum. " sözleri ile konuşmasını tamamladı.

CHP Çarşamba Kadın Kolları Başkanlığının kahvaltısı Şevki Yılmaz'ın bayanlarla bir süre sohbet edip fotoğraf çektirmesi ile sona erdi.

HABER-FOTO: Nuri şEKER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber