Chp’li İnce, Bakan Kılıç' a ustaca gönderme

Chp’li İnce, Bakan Kılıç a ustaca gönderme
CHP Yalova Milletvekili ve Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Ankara adaylığıyla ilgili olarak, “Genel başkanım ile bir şeyler konuştum ama ne konuştuğumu sizlerle paylaşamam. Mustafa Sarıgül’ün ben gelmesini isterim, partimize üye olmasını isterim” dedi.

Chp’li İnce, Bakan Kılıç' a ustaca gönderme
CHP Yalova Milletvekili ve Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Ankara adaylığıyla ilgili olarak, “Genel başkanım ile bir şeyler konuştum ama ne konuştuğumu sizlerle paylaşamam. Mustafa Sarıgül’ün ben gelmesini isterim, partimize üye olmasını isterim” dedi. 

'Ailemin Samsun' a gelmemesine en çok Kılıç sevinecektir'
Samsun’da Mübadele Derneği’nin düzenlediği “7. Ulusal Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Kongresi”ne katıldıktan sonra CHP İl Başkanlığı ziyaret eden CHP Yalova Milletvekili ve Grup Başkanvekili Muharrem İnce, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Muharrem İnce, “Ben baba tarafından mübadil olarak 1924 yılında Samsun’a yerleştirilmişiz. Fakat İstanbul’da bir değişiklik olmuş, Yalova’ya geçmişler. Buna en fazla Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç sevinecektir. Çünkü ben o zaman Samsun’a gelmiş olsaydım, o zaman Suat Kılıç olmayacaktı buralarda. Buna herhalde dua edecektir ‘iyi ki buraya gelmemiş’ diye. Gerçi neşeli de olurdu. Kendisine buradan böyle bir küçük sataşma yapayım da genel kurulda sataşırda meclisi biraz renklendiririz” diye konuştu.

"Paketler çıkıyor demokratikleşiyoruz, hepsi kandırmaca"

İnce konuşmasının devamında, "2002 den beri sürekli hep demokratikleşiyoruz. Aslında bir faşizme doğru gidiyoruz ama sürekli de demokratikleşiyoruz. Yargı ile ilgili 4 paket çıktı yargının hali içler acısı. Sözde Yargı tarafsız olacaktı, bağımsız olacaktı ama yargı kuşatıldı, fethedildi. Hani AB ye girecektik gündüz vakti havai fişekler atılıyordu ne oldu hala kapıda bekliyoruz. Topluma kazandırılma yassı vardı ne oldu. Paketler de uzlaşma, katılım olmazsa bu paketlerden hiç bir şey çıkmaz. STK'lar, odalar, barolar YOK, hiç kimsenin haberi yok. Bunlar kandırmacadan ibarettir. Türkiye de can, mal güvenliği yok. Bu ülke de neden söz ediyoruz ki."

'Bizim iki Mustafa'ya sevgimiz çok fazladır'

Her gün bir değişiklik yapıyorlar. Son değişiklik andımız. Yakında İstiklal Marşımız da değişirse şaşırtmayın.Kim rahatsız olmuş çıksın ortaya bir. Kahraman ırkımızdan bahsediyor İstiklal marşımız.  Parça parça, alıştıra alıştıra gündeme getiriyorlar. Kamu da türban konusunu gündeme getiriyorlar. Örnekleri var. Konya AKP Milletvekili Hüsnü Tuna 25 Ocak 2008 yılında diyor ki çok çarpıcı diyor ki; "Kamu da türban serbest olacak" Peşine hemen 3 gün sonra AKP jet toplantı yapıyor hemen ve Hüsnü Tuna'yı disipline sevk ediyorlar. 29 Şubat 2008 Başbakan grup toplantısında diyor ki, Kim ne derse desin tek düşüncemiz Üniversitede ki genç kızlarımızdır gerisinde kim ne derse desin diyor. 8 Nisan 2008 yılında Tuna'ya uyarı cezası veriyorlar. Arkadaşınıza niyetinizi erken söyledi diyerek neden ceza verdiniz. O zaman Tuna' dan özür dileyip helallik almanız gerekir. Bunların derdi türban değil. Parça parça alıştıra alıştıra niyetlerini yerine getirmektir.  Hakim, Polis ve askere alanlarında türban serbest oldu ama yakında onlar da gelecek. Biz iki Mustafa'yı severiz. Birisi Peygamberimiz Muhammed Mustafa dini liderimizdir, diğeri Mutafa Kemaldir. Bunlar bize bunu öğretmeye çalışmasınlar. İkisi de farklıdır" şeklinde sert ve çarpıcı söylemlerle çarpıcı açıklamalarda bulundu.


“Bana Ne Görev Düşüyorsa Onu Yaparım”
Basın mensuplarının gündemdeki konularla ilgili sorularını cevaplayan İnce, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı söylentileriyle ilgili olarak, “Adımın geçmesi aday olacağım ya da olmayacağım demek değildir. İnsanların adı geçebilir. İstanbul’da AK Parti bir anket yaptırdı. O ankete benim de adımı koydu. Ama ben ‘benim adımı koyun’ diye bir talepte bulunmadım. Ankara’da bu türden böyle talepler var, istekler var. Hatta örgütümüzden de istekler var. Ben partinin hizmetkarı birisiyim. Bana ne görev verirse bu örgüt onu yaparım. Kiminle kazanma şansımız yüksekse onunla kazanırız. Bu ben olurum, başkası olur bilemem. Ama Ankara’yı almamız lazım. İnsan düştüğü yerden kalkar. 20 senedir Ankara AK Parti zihniyetinde. Orada düştük orada kalkmalıyız. Çünkü Ankara önemlidir. Ankara bir isyandır, Ankara bir bağımsızlıktır, Ankara bir destandır, Ankara direniştir, diriliştir, Cumhuriyettir, Atatürk’tür, Laikliktir, kadın erkek eşitliğidir. Bunu Ankara’dan başlatmamız lazım. Bana da ne görev düşüyorsa onu yaparım. Ortalığa çıkıp da ‘ben adayım, aday olmak istiyorum’ diye de gezmem. Genel Başkanım ile bir şeyler konuştum ama ne konuştuğumu sizlerle paylaşamam” şeklinde konuştu.

“Mustafa Sarıgül’ün Gelmesini İsterim”
Mustafa Sarıgül Türkiye’nin tanıdığı bir belediye başkanı olduğunu ifade eden İnce, “Şu anda partimizin bir üyesi değildir. Geçmişte beraber görev yaptığımız bir arkadaşımızdır. Başarılı da bir belediye başkanıdır. Önümüzdeki süreçte AK Parti’den kurtulma sürecidir. Ayrı düşmemizi gerektirecek hiçbir şey olmamalıdır. Sadece Mustafa Sarıgül değil, bu ülkedeki demokratik solcular, Anavatanlılar, Doğru Yolcular, DSP’liler, MHP’liler hep beraber olmalıyız. Bütün Cumhuriyetçiler, Atatürkçülerle, Laiklerle beraber olmalıyız. Hatta AK Parti’ye oy vermiş yurttaşlarımız ile de beraber olmalıyız. İstanbul’sa İstanbul, Samsun’sa Samsun bunlardan kurtulmalıyız. Onun için Mustafa Sarıgül’ün ben gelmesini isterim, partimize üye olmasını isterim” açıklamasında bulundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir