CHP Kılıçdaroğlu’na tam yetki verdi

CHP Kılıçdaroğlu’na tam yetki verdi
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, “CHP Merkez Yönetim Kurulu, Türkiye’nin derin ve yakıcı sorunlarının çözümü amacıyla....

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Toplantısı sona erdi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleşen toplantı yaklaşık 3 saat sürdü. Toplantının ardından yazılı bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Koç, “7 Haziran tarihinde yapılan seçimlerde milletimiz hiçbir partiye tek başına iktidar kurabilecek bir çoğunluk vermedi. Halkımız bütün partilere ülkemizin karşı karşıya bulunduğu büyük sorunları çözmek için uzlaşma ve bir araya gelme sorumluluğu yükledi. O tarihten itibaren partimiz köklü tarihine ve geleneğine uygun bir sorumluluk duygusuyla hareket etmektedir. Siyasi partilere verilen her oyun bir yurttaşımızı temsil ettiği bilinciyle bütün partilere hak ettikleri saygı ile yaklaştık” ifadelerini kullandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil imkânı bulan hiçbir partiyi dışlamadan, ötekileştirmeden ve yok saymadan büyük bir uzlaşma zemini oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Koç, şunları kaydetti:  “Seçimde en fazla oy alan iki siyasi partinin içinde yer alacağı, geniş toplumsal desteği bulunan bir koalisyon yurtiçinde ve yurtdışında herkese güven verebilir, yurttaşlarımıza umut aşılayabilir” diyen Haluk Koç, “Halkımız siyasi partilerden bir sonraki seçimleri değil, Türkiye’nin geleceğini düşünerek hareket etmesini bekliyor. CHP “Önce Türkiye, sonra CHP” diyen bir anlayış ve tarihi sorumluluk duygusuyla ülkemizin karşı karşıya bulunduğu bütün sorunları çözme azim ve kararlılığına sahiptir. Bu gerçekler ve bu ihtiyaçlar çerçevesinde, CHP Merkez Yönetim Kurulu, Türkiye’nin derin ve yakıcı sorunlarının çözümü amacıyla, ülkenin yüksek çıkarlarını gözeterek, en az 4 yıl ufku olan, reform odaklı, yüksek profilli, geniş tabana dayanan bir koalisyon hükümeti kurulması yönünde iradesini bir kez daha ortaya koydu. Bu doğrultuda Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na tam yetki verdi” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir