CHP İlkadım’da neler oluyor?

CHP İlkadım’da neler oluyor?
CHP İlkadım İlçe Başkanlığı’nda Belediye Meclis Üye belirleme sürecinde ‘gerginlik yaşandı’ iddiaları üzerine CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ ve CHP İlkadım İlçe Başkanı Metin Telatar, gazetemize açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde kamuoyuna yansıyan bilgiye göre Cumhuriyet Halk Partisi’nin İlkadım İlçe Başkanlığı'nda İlkadım Belediye Başkan Adayı Murat Şenel ve İlkadım İlçe Başkanı Metin Telatar belediye meclis üyeleri konusunda anlaşamadıkları iddia edildi. İddialar üzerine Haber Expres gazetesi olarak CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ ve İlkadım İlçe Başkanı Metin Telatar'a ulaştık. Özdağ ve Telatar iddiaların gerçek olmadığını, yarışta olduklarını, bahsedildiği gibi arabada kavga gibi durumların yaşanmadığını, ama seçim kuruluna evrakların polis eşliğinde götürmek zorunda kalındığını söylediler.
"Arbede vesaire kesinlikle yok"
Olayın kamuoyuna yansıtıldığı gibi olmadığının altını çizen CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, "Listeler hazırlanırken mutlaka farklı görüşler olur. Bu siyasetin doğasında olan bir şey. Normalde listelerin hazırlanması mutlaka belediye başkan adayı kendi kontenjanını mutlaka kullanabiliyor. Çünkü kontenjan hakları var. Bunun dışında da İlkadım ilçesi bizim en büyük ilçemiz. Yani sadece İlkadım belediye başkan adayının değil, Büyükşehir belediye başkan adayımızın da, yani ilk sıralarında ki adaylar ile ilgili genel bir beklentisi olur. Mesleki ayrımlarla ilgili talepleri olur. Liste hazırlanırken bunlara da dikkat edilerek hazırlanan bir liste var. Sonuçta arada bir arbede vesaire kesinlikle öyle bir şey yok. Belediye başkan adayı ile ilçe başkan adayı arasında olamaz tabii ki de böyle şeyler ama ister istemez sıralamalar ile ilgili farklı görüşler, farklı düşünceler tabii ki de olacak şeyler. Bu sadece İlkadım için geçerli değil, bu bir sürü yerde var zaten. Bunu farklı bir boyuta çekmenin bir getirisi yok bana göre, bir anlamı yok. Şimdi listeye girme talebi olan veya üst sıralara yerleşmeye talebi olan arkadaşlarımızın heyecanlı tavırları olmuştur. O yüzden herhangi bir tatsızlık çıkmasın diye önlem almıştır ilçe başkanımız. Yoksa orada kavga dövüş yok." diye ifade etti.
"Başvuru yapmayanlar aday olmaya çalıştı"
Belediye meclis üyeliklerine başvuru dahi yapmayanların aday olmaya çalıştığını vurgulayan CHP İlkadım İlçe Başkanı Metin Telatar, "Şu anda belediye başkan adayı ile bir problemimiz yok. Başka insanlar meclis üyesi olmaya kalktılar, başvuruları bile olmadan meclis üyesi olmaya kalktılar. Başvuru olmadan meclis üyesi nasıl yapabilirim, nasıl olacak o iş aday olacaksın ki seni seçeceğiz. Yani işin açıkçası biraz başvuru bile yapmadan meclis üyesi adayı olmaya çalışanlar işi biraz büyüttü diyebilirim. Yani o esnada evrakların kontrolü ve güvenilirliği için polis eşliğinde götürmek zorunda kaldım." şeklinde konuştu.

Kaynak:Emine Temiz Yılmaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir