CHP Çarşamba İlçe Örgütünden alternatif 19 Mayıs töreni

CHP Çarşamba İlçe Örgütünden alternatif 19 Mayıs töreni
Cumhuriyet Halk Partisi Çarşamba ilçe Örgütü 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle resmi tören dışında düzenledikleri etkinlikle Atatürk Anıtına çelenk sundu.

 

 

HABER-FOTO: Serkan KARAHAN
 
İlçe binaları önünde bir araya gelen CHP'liler taşıdıkları Atatürk posteri tarihi köprü üzerinden yürüyüş yaparak Belediye Meydanı'na geldiler. CHP Çarşamba İlçe Örgütü ve Atatürkçü Düşünce Derneği Tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından CHP ilçe Başkanı Sinan Yaşar açıklamada bulundu.
 
Sinan Yaşar yaptığı açıklamasında, "Kurtuluş Savaşının büyük kahramanı 19 Mayıs’ta Samsun’da bir ateş yaktı. Bu ateş Türkiye’de ve dünyada birçok ülkeye kurtuluş felsefesini aşılayan bir ateşti. 1938 yılından bu yana 19 Mayıs’ı Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlamaya başladık. Ne olduysa son yıllarda bayramların kutlanması, Atatürk’e saygı duruşları, izine bağlanır hale geldi. Yenidünya düzeni içinde yer alan idarecilerimiz, sorgusuz sualsiz teslim olanlar yurt sevgisinden barıştan bahsetmeleri yoktur.1919 yanan ateş Türkiye Cumhuriyeti’ni Sakarya’da, Dumlupınar’da, Conkbayırı’nda işgal altında olan toprakları kurtaran bu ulus, bayramlarını ebediyete kadar sürdüreceklerdir. İzin vermeseler bile…”
 
“Bugün barış rüzgârlarının estiği bu ülkede iki tane tören yapılması bizi ne kadar derinden yaralıyorsa, gelecekte onları tarih o kadar sorgulayacak. Tarih bunları affetmeyecek. 30 yıllık öğretim hayatımızda öğrettiklerimiz alt üst oldu. Ne oldu ne değişti?. Bu olayları elbette tarih yazacak ve zamanı geldiğinde hesabı sorulacak. Hiç endişeniz olmasın. Bugün korkuyla, baskıyla, adaleti teslim almışlıkla,  susturulan bu halk elbette oturduğu yerden kalkacak. Bunun için herkesin birbiriyle barışık olması gerekiyor. Kısa bir süre sonra hesap verme ya da hesap sorma zamanı gelecek. 10 ay sonra aşağıya döndürdüğümüz, ters yüz ettiğimiz gün olacaktır diyelim. Bunu da düzenli çalışarak yapacağımıza inanıyorum” dedi. Tören CHP İlçe teşkilatının Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber