Çevre Kirliliği Uyarısı

Çevre Kirliliği Uyarısı
Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı Samsun Temsilcisi Dr. M. Emin Dinççağ, dünyanın hızla kirlendiğini ve bunun da bir çok hastalığa ve ölümlere yol açtığını söyledi

Dünyadaki kirlenmenin sebebinin insan olduğunu ifade eden Dr. M. Emin Dinççağ, "İnsanin bilinçli olması ve çevreyi koruma çabası daha sağlıklı ve konforlu yaşamamızı sağlayacaktır. Medeni ülkelerde çevre sağlığı en önemli çabadır. Çevre kirlenmesi, sanayide kirli ve gelişmemiş teknoloji ve kötü ham madde kullanılması ve çevreye duyarsızlığın sonucu ortaya çıkmaktadır. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde tüketici çevre dostu firmalardan alışveriş yaparak çevre korunmasına katkı yapar. Bugün Türkiye'de büyük firmalar bile bu konuda gereken çabayı göstermemektedirler" dedi.

"AMBALAJ OLARAK KULLANILAN PLASTİK CİDDİ BİR ÇEVRE KİRLETİCİSİDİR"

Pek çok firma çevreyi koruma konusunda gereken titizliği göstermemekte olduğunu belirten ÇEKÜL Samsun Temsilcisi ve Halk Sağlığı Uzmanı Dr. M. Emin Dinççağ, "Tüketici de bu konuda üzerine düşeni yapmamaktadır. Zira her gün evimize giren plastik poşetler ciddi bir çevre kirliliğine neden olmakta ve yıllardır çevre de çöp olarak kalmaktadır. Ambalaj maddesi olarak yenilenebilir ürünlerin kullanılması, büyük süpermarketlerin kağıt torba, file,uzun süre kullanabilecek bez torbalar kullanmaları çevre koruma konusunda önemli bir tedbir olacaktır" diye konuştu.

"TÜKETİCİLERİN BÜYÜK MARKETLERDEN BEZ TORBA VE İLE TALEBİ OLMALIDIR"

Alışverişlerimizde plastik poşetler yerine, kağıt ambalaj, file veya uzun süre kullanılabilecek hatta firmaların üzerinde reklamı olan bez torbalar kullanmaları teşvik edilmesi gerektiğinin altını çizen Dr. Dinççağ, "Bu maliyet olarak görülmemeli, çevreyi kirleten her türlü çöp, atık ve plastik poşet atık çevre kirleticisi olmaktan çıkarılmalıdır. Temiz çevre daha sağlıklı insan demektir. Çevreye duyarsızlık gelişmemiş ülkelerin en temel sorunudur" şeklinde konuştu.

Market ve alışveriş merkezlerinin kampanyalı ürünlerin tanıtımı için oluşturdukları insörtleri apartmanların dış kapılarına açıkta bırakılarak çevre kirliğine sebep olduğunu ileri süren Dr. M. Emin Dinççağ, bu konuda firma sahiplerini de uyardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber