Güven, KKYDP Yatırımcılarını Ziyaret Etti

Güven, KKYDP Yatırımcılarını Ziyaret Etti
Samsun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Güven, 8. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) Ekonomik Yatırımlardan proje uygulamaları devam eden yatırımları yerinde ziyaret etti

Kadir Güven, yatırımcılarla yatırım konularına göre piyasa şartları, uygulama ve çalışma yöntemleri, KKYDP programının kırsal kalkınmaya katkısı ve kırsal kalkınmanın ilimizdeki durumu hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

guvn1.jpg

KKYDP Ekonomik Yatırımlar Programı’nın bölgeye sağladığı faydaları birinci ağızdan projeyi uygulayan yatırımcılardan duymanın memnuniyet verici olduğunu söyleyen Güven, “Doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulması amacıyla yürütmekte olduğumuz KKYDP programının ilimiz tarımına sağladığı ve sağlayacağı katkı azımsanmayacak derecede yüksektir” dedi.

Sürdürülebilir kalkınmanın, öncelikle kırsal kalkınma ile mümkün olacağını belirten Güven, açıklamasının devamında bugüne kadar yapılan projeler ve devam eden projeler hakkında bilgi verdi: “KKYDP Ekonomik Yatırımlar kapsamında uygulamada olan 8. etapta hibe sözleşmesi imzaladığımız 15 proje için 11 milyon 446 bin 585 TL toplam proje tutarına karşılık 4 milyon 591 bin 847 TL hibe desteği talep edilmektedir. 2006 yılında başlayan programımızda bugüne kadar 7 etapta 119 proje tamamlanmıştır. Toplam proje tutarı 50 milyon 334 bin 766 TL olan bu projeler için 23 milyon 412 bin 503 TL hibe tutarı yatırımcılarımıza ödenmiştir. 8. Etap projelerimizin tamamı 01 Aralık 2014 tarihine kadar tamamlanacaktır. Ayrıca 9. Etap için Bakanlığımız tebliğ çalışmalarını yürütmekte olup, en kısa zamanda tebliğ ve başvuru tarihleri açıklanacaktır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel