CEMİYETTEN CHP’YE KINAMA

CEMİYETTEN CHP’YE KINAMA
Ondokuz Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz, CHP İlkadım İlçe Başkanı’nın yolda karşılaştığı gazeteci Hayati Kaynar'a sözlü saldırıda bulunduğu gerekçesiyle CHP’yi kınadı

İsmail Temiz yaptığı açıklamada, “Samsun'da günlük yayın yapan Arena Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni meslektaşımız Hayati Kaynar'ın yolda yürüdüğü sırada karşısına çıkan CHP'nin İlkadım İlçe Başkanı, kendisine yakıştıramadığımız sözlerle meslektaşımızı taciz etmiştir. Değerli meslektaşımız yapılan tahriklere kapılmamış, konuyu Cumhuriyet Savcılığı'na bildirerek şikayetçi olmuştur” şeklinde ki basın açıklamasını şu cümlelerle sürdürdü.

Temiz, “Bizler kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için gece-gündüz demeden Samsun'un menfaati için çalışan gazetecileriz. Siyasetçilerin görevinin de bu olması gerekirken, böylesi bir tavır sergilenmesini anlamakta zorlanıyoruz. Zira siyasi bir partinin ilçe başkanı olarak her fırsatta eleştiri yapmayı ve basında yer bulmayı hak gören kişilerin, kendilerinin yaptığı eleştirilere cevap verilmesini hazmedememesi, oturdukları koltuğun yüklediği sorumluluğun farkında olmadıklarının işaretidir. Bu nedenle Samsun halkını bilgilendiren gazeteciler, böylesi siyasetçilerin ve bazı kişilerin her zaman hedefinde olmuştur. Meslektaşlarımızın yazılarında belgesiz suç isnadı veya hakaret olduğu düşünülürse herkes hakkını adalet önünde aramalıdır. Kaba kuvvet kullanarak, kötü söz söyleyerek cevap verme hakkını kullandığını düşünen kimse kendini haklı çıkartamaz”.

Kaldı ki, böylesi çirkin bir hareketi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu partinin temsilcisinin yapması işin vahametini daha da artırmıştır şeklinde devam eden Temiz, “Böylesi eylemlerin içerisinde kim olursa olsun meslektaşlarımıza yapılan fiili veya sözlü saldırı ve sataşmalar karşısında bizleri bulacaktır. Meslektaşımıza, bu eylemi gerçekleştiren CHP İlkadım İlçe Başkanı’nı, bu konuda tek kelime etmeyen ve gereği için işlem yapmayan CHP Samsun Milletvekillerini, CHP Samsun İl Örgütü’nü kınıyor ve gerekli işlemin yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir