Çarşamba'ya Kampus ve Kız Öğrenci yurdu geliyor

Çarşambaya Kampus ve Kız Öğrenci yurdu geliyor
Çarşamba Kaymakamı Eğitim Kampusunun yapımı ve buna paralel olarak ilçeye 300 yataklı Kız Öğrenci Yurdu yapımı müjdesini verdi.

Haberin videosu için tıklayınız...

'50-60 yıllık eğitim sorunu çözülecek'

Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, geçtiğimiz yıl gündeme getirdiği Eğitim Kampus çalışmalarında sona yaklaşıldığını belirterek şu şekilde açıklamalarda bulundu. Kaymakam Caner Yıldız, "Eğitimle ilgili belki de gelecek 50-60 yıllık sorununu Eğitim sorununu çözecek olan Eğitim Kampusu çalışmalarımız son aşamaya geldi. Yeşilırmak ve Salıpazarı yolu kenarına yakın alanda bulunan 110 dönümlük Hazineye ait arsa üzerinde tescil işlemlerini tamamladık. Gerekli imar düzenlemelerini de yapıyoruz. Bu alan için Tarım Bakanlığından izinler de alındı. Sanırım Milli Eğitim Bakanlığının ikinci ihale grubuna yetiştirilecek" ifadelerini kullanarak şöyle devam etti.

'HEM, RAM VE İlkokullar eski binalara taşınacak'

Yıldız, "Bu projemiz ile ilçemizde ki tüm Liseleri bu kampus içerisinde toparlayacağız. Bu kampuste sadece Endüstri Meslek Lisesi hariç olacak. Bu okulların buraya toplanması ile boşalacak binalara İlkokullar, Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM), Halk Eğitim Merkezi  gibi kurumları yerleştireceğiz. Bu kampus Kamu Özel fonu ile işletilecek bir kampus olacak. Bunun yapımını özel sektör üstleniyor. Özel sektör bu binaların tüm fiziki yapılarını yapacak ve belli bir süre bu kampusu işletecek. Böylelikle okulların güvenlik problemlerinden personellerinden tutun, temizlik, yakacak, onarım konuları da mevcut özel sektör tarafından halledilecek. Bunun karşılığında da Devlet bu özel sektöre aylık kira ödeyecek" dedi.

'Bu yıl ihaleye çıkılacağını tahmin ediyorum'

Bu kampus projemiz var ve bunu yetiştirmeye çalışıyoruz. Böyle olunca da tüm okullar modern spor salonları ile bilgisayar ve elektronik ortamları ile tam çağdaş bir eğitim ortamına kavuşmuş olacaklar şeklinde açıklama yapan Yıldız, "Bu projeyi ilk andan bu yana çok önemsiyoruz. Bu projenin çalışmasının tamamlanarak bu yıl içinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tamamlanarak ihaleye çıkacağını tahmin ediyorum" diyerek başka bir proje için de şu açıklamaları yaptı.

'400 Yataklı Kız Yurt'u yapılıyor'

Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Çarşamba' da eğitimde özellikle evleri ve ikametleri ilçe merkezine uzak olan bölgelerde ki kız öğrencilerin eğitimde sıkıntı yaşadıklarını bunu çözebilmek için de ayrı bir proje hazırladıklarına değinerek şunları dile getirdi. Yıldız, "İlçemiz Ayvacık Yolu üzerinde bulunan ve arsası İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ait arazi üzerinde 300 yataklı bir Kız Öğrenci Yurdu yapımına başlıyoruz. Bu konu da özellikle Samsun Milletvekillerimizin de katkıları ile hazırlıklarını yaptığımız Orta Okulda ki öğrencilerimize yönelik bir yurt olacak. Ortaokulda eğitim görecek kız öğrencilerimizi de bu yut yapımı ile daha çağdaş ve daha modern bir yurtla eğitime kavuşturmuş olacağız. Bu yut yapımı içinde tahminen önümüzde ki aylarda ihaleye çıkılacak ve 13-14 ay içinde de inşaatına başlanarak 2015 yılında eğitim öğretime başlatmış olacağız" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber