Çarşambaspor zor olacak ama; BAŞARACAĞINA İNANIYOR!

Çarşambaspor zor olacak ama; BAŞARACAĞINA İNANIYOR!
BAL’ a Şampiyonluk parolası ile çıkan ancak bir türlü istenileni alamayan Yeşilbeyazlı camiada Zekeriya Köklükaya, yeniden yapılanmanın ilk adımını ezeli rakip Bafraspor ile dostluk maçında denedi

Çarşambaspor takımı, Yeni Şehir Stadyumunda ezeli ve Amatörün Derbi maçı olarak yıllarca dillerden düşmeyen Bafraspor ile kendi sahasında dostluk maçı yaptı. Sahaya iki takımda Samsunspor takımının 20 Ocak 1989 yılında geçirdiği kazada hayatını kaybeden futbolcuların anısında, “Unutmadık, unutmayacağız” pankartı ile çıktı. Sessiz sedasız ikinci yarıya başlamak için ligin ilk yarısının ortalarında takımın çok kötü sonuçlar alması üzerine kulüp başkan ve yönetimi tarafından takımın başına getirilen Zekeriya Köklükaya, takıma geldikten sonra oyuncuların yetersizliğine rağmen elinden gelinin en iyisini yaparak ilk yarıyı tamamladı.

İkinci yarı için ilk hedef olarak takıma transfer için kolları sıvayan Köklükaya ve Kulüp yönetimi ilk önce transferin başlaması ile birlikte ligin başında çalıştırdığı ve tanıdığı Perşembe spor kulübünden Orta sahadan Yasin, Stoper Cemal Cingirt, ve Ahmet transferi yapılarak hem denendi hem de takıma uyum sağlamaları için Bafraspor dostluk maçı oynandı.
e68e1b16-0d22-47ca-8f5b-0519bcd531d5.jpg
Maça iki takımda temkinli başlarken Çarşambaspor defansı kullanılan kaleye kullanılan bir üzerine gelen şutu ilk etapta kaleci çıkartsa da dönen topu yakalayan Bafraspor lu oyuncu düzgün vuruşla henüz maçın 8. Dakikasında filelerle buluşturdu.
İlk yarıda Yasin ve Cemal’in takıma uyumu dikkat çekerken eski oyunculardan golcüsü Abdulkadir’in 6 pas içinden ve çok uygun birkaç pozisyonu üst üste adeta bilinçli şekilde kaçırmasının yanı sıra kenar yönetimi ile başkanı çileden çıkarttı.
İlk yarının son dakikalarında hem Hayri’nin hem de Yasin ile toparlanmaya çalışan Çarşambaspor çapraz pozisyonda bulduğu topu filelerle buluşturarak ilk yarıyı 1-1 eşitlikle tamamlayarak soyunma odasına girdiler. Maçın ikinci yarısında da iki takımda da çok fazla varlık gösterememesine rağmen daha güçlü ve deneyimli kadroya sahip Çarşambaspor bir gol daha bularak maçı 2-1 galibiyetle ayrılsa da izleyenler ile yönetim ve teknik heyeti çok memnun etmedi.
Ancak Zekeriya Köklükaya ile değişimin gözlendiği Çarşambaspor takımında kondisyonun daha fazla olduğu ve ileriki günlerde takıma en az 3-4 oyuncunun daha denendiği ve transferinin yapılarak takıma katılacağı ve ikinci yarıya biraz daha derli toplu ve komple oyun oynayacak takım oluşturulacağı öğrenildi.
e683992f-1793-47c1-a422-a27f5c059652.jpg
Konu hakkında Teknik hoca Köklükaya, “İnanmadığım ve hiçbir yerde mücadele etmedim. İnatçı ve denemeyi seven bir yapım var. Bu kadronun işlemeyen noktalarına takviye yaparak daha iyi bir kadro oluşturmanın mücadelesini veriyoruz. Bu kadroyu bundan fazla düzeltmenin yeni isimleri almanın imkanı yok. Kimse ligin ortasında iyi oyuncusunu vermez, vermiyor. Biz elimizde ki imkanlarla yola devam edeceğiz. Bu sene ligde kalacak ama gelecek sene mutlaka üstüne koyarak şampiyon olarak bir kadro ve şampiyon olan bir takım oluşturacağımın garantisini verebilirim. Yeter ki Çarşambaspor taraftarımız başta olmak üzere herkes inansın güvensin. Bizim ilk sorunumuz güvenini yitirmiş bir kadronun yeniden güven kazanarak başarılı sonuçlar alması için mücadele ediyoruz. Bunu başaracağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Birlik ve mücadele vakti bu zamanda önemli biz bunu istiyoruz. Çalışmak ve başarmak ise bize düşen en büyük görev” ifadelerini kullandı.
Bu arada kulüpten ilk yarının bitimine günler kala takımdan ayrılarak Yurtdışına giden Adem’in kulüp bulamayarak geri döndüğü öğrenilirken takımda gerçek performansını sergilemeyen Rıdvan, Abdulkadir, Adem, Burak ve Adem Denizer’in uyarıldıkları öğrenilirken bu oyuncuların başka takıma da gidemedikleri gibi takım içinde uyumsuzlukları nedeni ile defalarca uyarıldıkları iddia edildi. Bu oyuncuların gerçek performanslarını sergiledikleri ve kulüp içinde arkadaşları ile uyum içinde oynamaları halinde takımın gerçek gücünün de ortaya çıkacağı spor camiasında konuşulmaya devam ediyor. Ayrıca Çarşamba spor’un alt yapısından yetişen ve herkesin geçmiş yıllarda beğendiği Mert Aktaş’ın da gece hayatı ve disiplinsiz davranışlarından dolayı uyarıldığı belirtiliyor. İkinci yarıya kondisyon ve takımla birlik beraberlik içinde uyumlu halde mücadele edebilmek için gece gündüz kondisyon çalışması ve bire bir futbolcularla görüşülerek sorunların giderilmesi için çalışıldığı da öğrenildi.

Kaynak:Emine Temiz Yılmaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir