ÇARŞAMBASPOR PENALTILARDA ÇOK BAL’LI

ÇARŞAMBASPOR PENALTILARDA ÇOK BAL’LI
Süper Amatör Liginde ikinci olarak BAL Ligine yükselmek için eleme maçı oynama hakkı kazanan Ladik spor, BAL Liginden düşmemek için eleme maçı oynamak zorunda kalan Çarşamba spor' un 19 Mayıs Stadında ki mücadelesin de gülen taraf olan BAL’lı Yeşil beyazl

 

Haber-Foto: Nevzat AKKAYA- Nuri ŞEKER

BAL Liginde son hafta Sivas Zara spor ile Bafra spor karşılaşmasına bağlı olan ve Bafra spor’un galibiyeti ve 3. Lige yükselmesi ile BAL da kalması mucize olan Çarşamba spor amatör Ladik spor karışında da mucizelerle kurtuldu. Çekirge bir sıçradı, iki sıçradı. Üçüncü hakkı kalmadı ama sezon bitti. Son yükselme maçında sahada adeta rezillikleri sergileyen Çarşamba spor futbolcuları amatör futbolculardan kurulan ve BAL Ligi için şartlanan, çok iyi konsantrasyona sahip olan taraf Ladik spor’lu genç oyunculardı. 

Kader maçına Samsun 19 Mayıs Stadyumunda saat 16.30' da başlayan Yeşil beyazlılar, karşılaşmaya kötü başladılar. İlk dakikalardan itibaren Ladik spor takımı atak futbol sergilemeye başladı. Çarşamba spor takımını ilk dakikalardan itibaren adeta sahasına kapatan Ladik sporlu futbolcular bu oyunlarının karşılığını 12. dakikada 1-0 öne geçerek aldılar. İlk yarının sonuna kadar atak ve baskılı oyununu sürdüren Ladik sporlu futbolcular ilk yarı sonlarına doğru tempoyu düşürünce Yeşil beyazlı takım birazda olsa rakibi karşısında oynamaya başladı ve bu skorla Ladik spor ilk yarıyı tamamlamayı başardı.

Maçın ikinci yarıya hızlı başlayan Çarşamba spor, kontrataklarla gelişen Ladik spor ataklarını savuştururken kıpırdanmasının semeresini Ceyhun’un güzel pası ve Halim’in vuruşu ile karşılaşmanın 63. dakikasında bulduğu gol ile biraz olsun rahatladı ve sahada eşitliği sağladı.  Bu golden sonra biraz kıpırdayan yeşilbeyazlı oyuncular ataklarını sürdürürken Ladik spor ise işi sadece kontrataklara çevirdi. Bu arada maçta dakikalar 69 u geçip 70 e girerken rakip Ladik spor cezası tam girişinde defans oyuncusunun topa elle müdahalesi neticesinde penaltı kazandı. Penaltıyı atmak üzere Ceyhun topu aldı ve atış noktasına dikti. Hancı atışı Baransel yapsın deyince atışı Ceyhun Baransel’ e bıraktı. Çarşamba spor 70. dakikada Baransel’in kullandığı penaltı atışını kalecinin kucağına bırakınca moraller tamamen yıkıldı.

Maçta ikinci yarıda her iki takımda başka gol atamayınca maçın normal süresi 1-1 eşitlikle tamamlandı ve 15 er dakikalık uzatmalara geçildi. Uzatmalarda da her iki takım galibiyete ulaşamayınca maç penaltılara kaldı. Ve Maçın normal süresi ve uzatmaları da 1-1 eşitlikle sonuçlandı. Penaltı atışları sonunda 5-4 üstünlük sağlayarak Çarşamba spor BAL Liginde tekrar mücadele hakkını kazandı.

Bu arada maça Samsun’ dan çok sayıda taraftar Çarşamba spor takımını desteklemek için stadyuma geldi. Çarşambalı taraftarlar ise maçın başlamasından sonra sahaya girdi. İlk yarı boyunca hiç durmadan takımı destekleyen taraftarlar maçın ikinci yarısında atılan golden sonra oynanan oyunu beğenmeyerek çoğunluğu stadı terk etti. Ladik spor taraftarı ise maçı baştan sona kadar izlerken takımlarına sonuna kadar destek verdiler.

Penaltı atışlarında BAL Liginde kalmayı başaran Çarşamba sporlu futbolcular sahada uzun süre taraftarlarla ligde kalmayı başardıkları için sevinç gösterilerinde bulundular.

STAT:19 Mayıs

 

LADİKSPOR: Fırat ****, Eyüp ****, Mustafa *****(90.dk.Emre***), Utku,*****, Uğur Şirin ****, Uğur Tabak**** (79.dk.Halim****), Nurettin*****, Emincan*****, Mehmet****, H.Vehbi ******, O Murat *****(62.dk. Yavuz****)

 

ÇARŞAMBASPOR: Yunus Emre *****, Burak Deniz ******,Orhan *****, Gürcan ****, Volkan *****, İlhami **** (55.dk.Emrullah****) , Murat ***, İbrahim***(62.dk.Emrah***),Ceyhun****, Baransel ***, Salim***

GOLLER: 12. dk. Emincan 70 dk Halim Çarşambaspor

Penaltılarda: Uğur Çalışkan, Utku,(Ladikspor),

Halim Emrah, Ceyhun,Gürcan, Halim (Çarşambaspor)

SARI KARTLAR:4.dk.Utku, 22.dk. Mustafa,62.dk. Eyüp, (Ladikspor), 77.dk. Baransel, (Çarşambaspor)

KIRMIZI KART:Yok.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Spor