Çarşamba’nın fıkra gibi kaldırımlı (sız) Yolları

Çarşamba’nın fıkra gibi kaldırımlı (sız) Yolları
Çarşamba’nın fıkra gibi kaldırımlı (sız) Yolları

2014 Yerel seçimleri öncesi Çarşamba belediyesince yapımına başlanan ve yarım bırakılan bu gün Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından içinden çıkılmaya çalışılıyor. Özellikle bazı ana yollar vatandaşları çileden çıkartırken yapımı yarım bırakılan yol ve kaldırım çalışmaları vatandaşının tepkisine neden oldu.

Çarşamba İlçesi Sarıcalı mahallesinde yapımı devam eden İstasyon Caddesi, yeni Salıpazarı, Çarşamba ve Salıpazarı- Samsun güzergahı için açılan yeni bölünmüş yol çalışmasının Çarşamba Belediyesi tarafından başlatılarak yarım bırakılması vatandaşı çileden çıkarttı. Mahalle sakinleri çalışmanın çok yavaş olduğunu dile getirirken işi vaktinde tamamlamayarak sadece seçim yatırımı yapan Çarşamba Belediyesine tepkili. Seçim öncesi açılan yolun bazı bölgelerinde özellikle kaldırımlar yapılırken yolun belli bölümlerine kaldırım açmayı bırakın hiç yapılmaması tepkileri daha da arttırıyor.

Yerel seçimler sonrasında belli bölümlerde ki yol çalışmalarını üstlenen Samsun Büyükşehir Belediyesi ise bu çalışmaları başlatabilmek için aralıksız çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşlar ise, yol yapımı için cadde üzerinde araçların parkları nedeni ile bölünmüş yolun ortasından gitmek zorunda kaldıklarını bunun da kazaya açık davetiye çıkarttığını dile getiriyorlar. Vatandaşlar, "Bir an önce evlerimizin önündeki yol ve kaldırımların yapılarak bitirilmesini istiyoruz dediler. Çocuklarını sokağa çıkarmak istemediklerini, yolda yürürken yerdeki molozlara takılıp düştüklerini, evlerinde tozdan oturamadıklarını dile getiren mahalle sakinleri, caddede kaldırım olmadığı için yürüyemiyoruz" dediler.

Yine yeni yol yapımında ki kaldırımlar gibi eski İstasyondan başlayarak Ordu- Samsun karayoluna kadar gidecek olan ve aynı zamanda İlkadım Mahallesine çıkacak yol yapımının da tamamlanmasını beklediklerini belirten mahalle sakinleri, "Toz yetmiyormuş gibi bir de yol da aşırı derecede çöken, çukurlar bizi daha da zor durumda bırakıyor. Göçükler hakkında sitemlerini dile getirerek, "Yolda yürürken bu göçüklere takılıp düşüyoruz. Biran önce bu yolun bitirilmesini istiyoruz” dedi

Bölgede özellikle Samsun - Ordu karayolundan girildiğinde Su Düğün Salonu önünden geçen  caddeye bağlanan 418. Sokak' ta acil şekilde kaldırımların yapılmasını istediklerini dile getirdiler. 418.Sokağın 1 metre karşındaki  298. Sokaktaki kaldırım olduğunu  ve kendi sokaklarında kaldırımın hala olmamasından sitem eden mahalle sakinleri kaldırımların olmaması nedeniyle Samsun büyükşehir Belediyesinin kısa sürede kaldırımları yapacaklarına inandıklarını ama bu işi aslında işe başlarken plan ve projesi ile Çarşamba Belediyesinin yoldan önce yapması gerektiğini dile getirdiler. Yapılan her güzel işi alkışladıklarını ama her nedense son zamanlarda hangi işe el atıldı ise belediye tarafından yarım bırakılarak mahalle sakinlerini zora ve sıkıntıya soktuklarını dile getirdiler.  

Aynı yol üzerinde özellikle Sedef Düğün Salonu bitiminden başlayarak İhl ve ilerisinde kaldırımların yapılıp bu bölgenin bırakılmasında art niyet bulunduğuna inandıklarını iddia eden mahalle sakinleri, "Kaldırım sokağımızın 1 metre karşısında varken bizim sokakta yok. Çarşamba Belediyesi neden yapmadı akıl almıyor?. Sanıyoruz ki, Samsun Büyükşehir Belediyesi yetkilileri bu sorunumuzu kısa sürede tamamlayarak bu rezilliğe son verecektir. Bizler bu yolda yürürken zorluk çekiyoruz. Bu sokak araçlar tarafından yoğun olarak kullanılıyor. Düğünlerde özellikle kaldırımların yapılmaması nedeni ile sıkıntı yaşıyoruz. Aynı zamanda bu sokak üniversiteye, 2 liseye ve 2 düğün salonu yanı sıra en az 3 okula giden ve önem arz eden bir yol. Çarşamba Belediyesinin bu duyarsızlığını esefle karşılıyor  Samsun Büyük Şehir Belediyesi ekiplerimizin başlattığı çalışmasını kısa sürede tamamlayacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandılar. 

1-(1).20150724111426.jpg1-(3).20150724111432.jpg1-(4).20150724111441.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber